En læges første prædiken

Formanden for Etisk Råd, overlæge, dr. med. Ole Johannes Hartling skal for første gang i sit 57-årige liv prædike ved en gudstjeneste.
Det sker søndag eftermiddag d. 14. september i Roskilde Domkirke. Ole Hartling er søn af afdøde Poul Hartling, der var FNs flygt-ningehøjkommissær. Siden 1987 har Ole Hartling været overlæge på Vejle sygehus, men er kendt landet over som formand for Etisk Råd, og i mange andre sammenhænge har han gjort sin indflydelse gældende, bl.a. i Amnesty international og Rehabiliteringseentret for Torturofre. Han har desuden ydet bidrag til Den store danske Encyklopædi.
Ole Hartling indgår i den lange række af ikke-teologer, som sognepræst ved Roskilde Domkirke, Poul Henning Fromsejer har inviteret til at prædike. Man har bl.a. kunnet møde folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech, redaktør Erik Bjerager, lektor Karsten Fledelius og godsejer Britta Schall Holberg.
Næste prædikant i serien er forsvarschef Jesper Helsø. Han prædiker søndag 21 september.