I aften er mor her stjerne!

Heidi Trolle er gift og mor til to. Den yngste søn fødte hun to uger før auditionen. Fredag er hun Stjerne for en AftenBleer, barnevogne og barnegråd har fyldt meget i den 28-årige mor Heidi Trolles liv de sidste år. Men på fredag må andre passe børn – for da er Heidi på scenen som stjerne for en aften!
Peter, hendes mand, kan heller ikke passe børnene, for han spiller guitar til, når Heidi optræder i DR1s populære program med Natascha Krone.
Heidi ville aldrig selv have meldt sig til, men hendes mand Peter vidste, hvor god Heidi var. Peter Andersen er konservatorieuddannet og musiklærer på Pinsekirkens Højskole i Mariager. Han miksede en CD sammen og sendte et billede ind.
En dag blev de kaldt til prøve – eller audition, som det hedder i branchen:

Sådan var auditionen

Det er helt stille, da Heidi rejser sig op fra stolen for at synge for dommerne. 14 andre nervøse deltagere stirrer på den blonde mor til to. Det er kun 2 uger siden, hun har født Gustav…
Peter spiller guitar. De starter på ”Busses and Trains” af Bachelorgirl.
Dommerne beder om en sang mere, og hun synger, indtil de siger ”Tak”. Heidi kan gå.
Adrenalinet i hendes blod er endnu ikke holdt op med at pumpe, da hun samme dag bliver opsøgt af Natascha Krone, studievært på Stjerne for en Aften, der fortæller, at hun skal være med i konkurrencen.
– Jeg havde lyst til at skrige og råbe og sige det til hele verden, fortæller Heidi Trolle Andersen om overraskelsen og glæden ved at være blevet udtaget til at gå videre.
Hun sidder i sofaen i lejligheden i Randers. Et brunt klaver står langs væggen og ved siden af står musikanlægget, hvor der også ligger flere cd’er. Foran en af højttalerne ligger en sut, og på altanen for enden af stuen står en barnevogn. Her bor hun sammen med sin mand, Peter, og sønnerne, Magnus på to et halvt år og Gustav på seks uger.

Ældre og mere erfaren

– Jeg var spændt på, om jeg overhovedet var interessant længere. Jeg er jo gift, har børn og er ældre og mere erfaren end de fleste andre, som er med i konkurrencen, fortæller den 28-årige mor.
Det er ikke første gang, hun prøver at optræde. Ud over at være med i lovsangsbandet i kirken i Randers har hun bl.a. været med i bandene Bottom Line og New Power Generation Band. Hun har også været med på flere cd’er fra Royal. For Heidi har sangen altid været en dejlig hobby. At blive sangstjerne var en teenagedrøm for hende, men hun fik aldrig taget skridtet til at realisere drømmen.
Derfor er hun ikke sur på Peter, fordi han tilmeldte hen-de. Tværtimod – hun blev rigtig glad:
– Jeg vil selvfølgelig gerne vinde. Det er et kæmpestort show, hvor der er mange talentfulde mennesker, men jeg er indstillet på at gøre mit bedste. Hvis jeg vinder, vil det være en drøm, der bliver virkelighed, siger Heidi og kan ikke skjule stjerneglimtet i øjnene, men tilføjer:
– Selv om jeg taber, tager jeg det som en oplevelse. Så er det, fordi det ikke er det, jeg skal, og jeg har jo også noget at falde tilbage på, siger Heidi Trolle Andersen. Ud over at have familie, venner og kirke bag sig har sangerinden også arbejde i Børnehuset, som er en børnehave og vuggestue, der er tilknyttet Pinsekirken i Randers. Lige nu er hun dog på barsel med Gustav.

Hele tiden musik

Heidis forældre hørte altid P3, og på efterskolen begyndte hun selv at få timer i sang. Nogle musikalske forbilleder er Sanne Salomonsen, Marie Bergman og Shania Twain.
– Musikken er en del af mit liv, og den giver mig meget. Teksterne er det, der betyder mest for mig, og jeg kan godt lide en god kærlighedssang, smiler hun.
Det var også på efterskolen, at hun blev kristen. Hendes mor har altid været kristen, men det var ikke noget, Heidi selv troede på.
Men på et landsstævne besluttede Heidi sig for at tro på Jesus.
Hendes familie boede på Grønland, indtil hun var 10 år. Heidi husker den rene luft og den dejlige natur, hvor hendes far fangede rensdyr. Derefter flyttede de til Aalborg, hvor de begyndte at komme i Hans Berntsens kirke, Kristent Centrum. Heidi og hendes søster sang til gudstjenesterne.

Gud er styrken

Musik er ikke det eneste, Heidi interesserer sig for. Hun kan li’ at læse, især eventyrbøger som Momo af Michael Ende. Den bog, som lige nu ligger åben, er ’Vejen til Jerusalem’ af Jan Guillou.
– Og selvfølgelig læser jeg også Bibelen, siger Heidi med et stort smil. Hun har ikke tænkt sig at lægge skjul på, at hun er kristen:
– Jeg vil aldrig slippe Gud. Det er Ham, der skal lede mig, og det er Gud, der er min styrke i den hårde branche, som musikverdenen er, siger hun og understreger, – Jeg har lagt det hele over til Gud.
Andre kristne har taget godt imod nyheden om, at Heidi Trolle Andersen, skulle være med i Stjerne for en Aften. Mange har sagt, at de vil bede for hende.
– Nogle har skreget, nogle har grinet, men jeg har hele tiden oplevet en stor opbakning fra venner og familie, fortæller hun.
Musikken og sangen fylder meget i familiens liv. Sønnen Magnus åbner pludselig døren indtil stuen, hvor moderen sidder. Han har sit eget lille trommesæt, som han gerne viser frem og siger, at han gerne vil spille med, når mor skal med i Stjerne for en Aften.