Kirk-fond støtter kristent børneprogram

Den kristne satellitkanal SAT-7 har fået 260.000 kr. fra LEGO-grundlæggeren Ole Kirk Christiansens fond. Fonden, der er uafhængig af legetøjsgiganten, vil hjælpe børneprogrammet ”As Sanabel” med en ansigtsløftning.
As Sanabel er et kristent børneprogram på arabisk, der kan ses over hele Mellemøsten. Via parabol kan det også hentes ned herhjemme. Programmet indspilles i KKR/TV’s studier i Københavns Kristne Kulturcenter, og støtten fra den danske legetøjsfabrik skal nu bruges til at give programmet en helt ny scenografi. Den gamle har to år på bagen.
– Der skal skabes en helt ny ramme om programmet, et helt nyt format, fortæller Claus Mester, programrådgiver på KKR/TV og derfor også konsulent på As Sanabel.
– Der skal laves et helt nyt studie, nye kulisser og helt nye rekvisitter. Indtil nu har kulissen været et skib; den nye kulisse skal forstille en træhytte, hvor alting udspiller sig, oplyser Claus Mester.

Kirk støtter kirken

Familien Kirk Christansens fonde uddeler hvert år mellem 15 og 20 millioner kr. til almennyttige og velgørende formål.
Ole Kirks Christiansens fond administreres af Morten Aagaard, tidligere generalsekretær for Det Danske Bibelselskab.
Men også før han administrerede fondsmidlerne, havde fonden et stort kirkeligt engagement.
– Fonden har tradition for at støtte kirkelige aktiviteter. Pengene skal gå til at udvikle nye og fornyende projekter. Vi støtter kirken bredt og økumenisk, siger han til Nya Dagen – men fremhæver overfor Udfordringen, at Ole Kirk’s Fond er helt uafhængig af LEGO. LEGO Company er et kommercielt sigte, mens fonden har et almennyttigt og almenvelgørende. Fonden har tidligere støttet missionsarbejdet i SAT-7:
– Der er brug for en arabisk kristen stemme i Mellemøsten, og den skal ikke være aggressiv, men i den positive tone, som SAT-7 har, slutter Morten Aagaard.