Kirkerne må bryde tabu om aids…

I kirkelige kredse verden over eksisterer der stadig holdninger, som bremser bekæmpelsen af hiv/aids, skriver Folkekirkens Nødhjælp.

Kirkerne advarer mod brugen af kondomer mod aids og forkynder, at sygdommen er Guds straf for et syndigt liv.
Folkekirkens Nødhjælp vil udfordre kirkernes ”falske fromhed”, der officielt har fordømt de aids-smittede og talt mod brugen af kondomer:
– Min grundholdning er, at hvis ikke vi kender vores besøgelsestid, så svigter vi – som vi har svigtet tidligere i bestemte historiske øjeblikke. Kirkens troværdighed i Afrika står og falder med, om man kan håndtere det her spørgsmål rigtigt, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Peter Lodberg.
I de tidlige 80’ere, da aids-epidemien begyndte at sprede sig i Tanzania og Uganda, blev den af flere ledende biskopper mødt med udsagn om, at det var Guds straf for et syndigt levned. Herefter fulgte kirkens fordømmelse af de smittede. Kirkernes magt er stor i Afrika, og fordømmelsen medførte, at aids blev tabu.