Natkirke i Århus

Fra september bliver der en fredag hver måned ‘natkirke’ i Aarhus.

Gadepræst Iben Munksgaard

Det sker efter gode erfaringer fra København, hvor der er meget stor søgning i domkirken. Afdøde professor Sløk ærgrede sig over, at hvis man »står en aften på Store Torv, er der oplyste steder nok at søge hen – teatret, biograferne, Thorups vinkælder – men midt i det hele ligger domkirken, lukket og mørk, et grandiost gravmæle over en afdød, et sted, man ikke kan søge hen, for døren er låst.« Århus domkirke vil stadig være mørk og aflåst om aftenen, men natkirken åbner nu for stilhed, bøn, meditation, sjælesorg, lystænding lige i nærheden – i Vor Frue kirke.
Desuden laver gadepræst Iben Munksgaard Davids og Diakonhøjskolen en gadegudstjeneste med totalteater midt i den buldrende festuge d. 4/9 kl. 18 på Store Torv.