Undervisning i Gamle Testamente på nettet
På 39 uger kommer man gennem hele GT – med teol. dr. Nicolai Winther-NielsenNu kan man studere Gamle Testamente på internettet. Undervisningen er allerede gået i gang, men man kan nå at springe på.
Det er Dansk Bibel-Institut i København, der tilbyder denne mulighed. Underviseren er den meget vidende teol. dr. Nicolai Winther-Nielsen, som også er ekstern lektor på Aalborg Universitet.
Hjemmearbejdet består i at læs fire kapitler alle hverdage og fire salmer om lørdagen.
Det lyder måske af meget, men det tager kun cirka en time.
Selv om undervisningen er rettet mod nye og ældre studerende på DBI, er det er en mulighed, der er åben for alle, der gerne vil have større indsigt i Gamle Testamentes bøger. Som bekendt står DBI for en såkaldt bibeltro måde at læse Bibelen på. Man går kort sagt ud fra, at det hele er sandt og troværdigt.
Kurset er også målrettet til mennesker, der gerne vil kunne give undervisningen videre ved f.eks. bibelmaraton.
Faktisk bliver man fuldt udrustet med undervisningsmaterialer til hele GT.
Man bliver rustet til at gå ind i fagligt teologiske debatter, og man får en større personlig tilgangsvinkel til gavn for sig selv og dem man eventuelt skal undervise.
Undervisningen bliver optaget på DBI i København og lagt ud på Internettet i et specielt forum, hvor man så kan downloade filerne og lytte til det, når og hvor det skal være.
Man betyder altså ikke at tage fri fra arbejde eller rejse til København en gang om ugen for at følge kurset.
Det koster 2500 kr. at følge hele kursets 39 uger.
De studerende er delt op i studiegrupper, og meningen er bla. at de skal stille spørgsmål til og diskutere dagens undervisning – på nettet.
Dette fællesskab med andre studerende hjælper de studerende til at holde ud, ligesom det inspirerer at få de andres tanker og vinkler.
På DBIs hjemmeside kan man under www.dbi.edu se en video om undervisningen.
Denne video forklarer hvordan man logger sig på netundervisningen. Alle kan gratis afprøve den netbaserede undervisning i september måned for at undersøge om tilbudet passer til dem.
Den ugentlige undervisning tilbydes kun i videofiler, der fylder op til 3-4 mb pr. kvarters undervisning. Dvs. 10 mb om ugen, som skal down-loades, plus de daglige diskussioner, så det er bedst med bredbånd.
Har man kun almindeligt modem findes der tele-udbydere, som tilbyder gratis opkobling om søndagen, oplyser Nicolai Winter Nielsen.
– Eller man kender måske en i omgangskredsen, der har ADSL, så man kan lave de ugentlige downloads på en anden måde. I så fald er der bare den daglige trafik i de små studiegrupper på nettet, og det er ikke meget anderledes end almindelig emails. Når man skal levere et bidrag kan man skrive sin tekst på forhånd og så kopiere den ind i ens mail og det reducerer så tidsforbrug online yderligere.
– Jeg er meget interesseret i at give adgang til flere studerende og håber så bare, at tilbudet kan vække interesse, siger læreren, Nicolai Winther-Nielsen, som man kan kontakte på nwn@dbi.edu for at få mere at vide om, hvordan man kommer med på holdet. Han fortæller, at der allerede er frikirkefolk med på holdet, og han ser frem til at få flere med.