Dobbeltmoralen længe leve!

Det er dejligt at se regeringen blande sig og tage del i alkoholdebatten i Danmark. Lars Lykke Rasmussen prøver virkelig som indenrigsminister, i bedste liberalistiske stil, at gøre en indsats. Nemlig ved at nedsætter afgifterne på alkoholiske drikke, så man nu kan få en flaske sprut for 100 kr. og hvis man er heldig kan man vel ved priskrig få den billigere. Hvis Lars Lykke Rasmussen tror at dette vil være et redskab til at holde unge mennesker fra at drikke sig fra sans og samling hver weekend, må han godt nok være naiv!
Hvis man endelig vil nedsætte disse afgifter, som fra regeringens side helt klart er tænkt til at være med til at bekæmpe den stigende grænsehandel, er det ok. Men hvad hjælper det når unge mennesker på 15 år kan købe sig en billig brandert hver weekend?!? Når man kører med disse nedsættelser af afgifter, er det på ingen måde en hel helhedsorienteret kampagne. Jo, regeringen vil hæve mindstealderen for køb af alkohol fra 15 til 16 år, men hvad vil det i øvrigt hjælpe? Hvis man virkelig vil sende et signal til den unge generation om at det ikke er acceptabelt at drikke så meget som de gør, må man være meget mere autoritær og konsekvent og hæve alderen til 18 år. Som 18 årig er man myndig, og må derfor også betragtes som moden nok til at styre sit alkoholforbrug.
Et konsekvent redskab ville være at kræve billede legimentation ved køb af alkoholiske drikke og selvfølgelig hæve alderen til 18 år. At man så starter nedsættelsen af disse af afgifter på alkohol i selv og samme uge som sundhedsstyrelsen starter en kampagne mod for tidlig brug af alkohol, er fuldstændig dobbeltmoralsk. Men måske er det netop hvad regeringen vil indføre i de danske hjem?

Dobbeltmoral?

Det er heller ikke nogen hemmelighed at Danmarks unge har det højeste forbrug af alkohol i Europa, og hvis det fortsætter, må vi realistisk indse, at der vil blive flere alkoholikere i Danmark – især når regeringen ikke vil afsætte penge til behandlingsgaranti for alkoholikere på finansloven. Igen viser det en halvhjertet indsats, og giver luft under vingerne for dobbeltmoralen.

Peder Tind – Formand for Kristeligt Folkepartis Ungdom i Vejle Amt
Jakob Vibe Smidt – Bestyrelsesmedlem i Kristeligt Folkepartis Ungdom i Vejle Amt.