LM-general i 40år

Lørdag den 1. november har Leif Rasmussen arbejdet i ikke færre end 40-år som generalsekretær i Luthersk Missionsforening.Dermed er han formentlig indehaver af en Guiness-rekord, for det er helt usædvanligt at en generalsekretær nu om dage holder så længe.
Leif Rasmussen er født i Nykøbing Falster den 7. februar 1938. Allerede som 25 årig blev han tilknyttet LMs administration som deltidsansat, samtidigt med, at han færdiggjorde sin teologiske eksamen. Den fik han fra Københavns universitet i 1966. Derpå blev han fuldtidsansat som generalsekretær – og har været det siden.
Siden 1961 har han været gift med Poula, og parret bor i Hillerød, hvor Luthersk Missionsforening har sekretariat og hovedsæde på Industrivænget 40 i Hillerød. LM har udover hjemmearbejdet også et meget stort ydre missions-arbejde.

Hans livsopgave

– Min uddannelse sigtede mod en tjeneste i Guds rige. Muligheden for at blive præst stod åben, men jeg har aldrig været i tvivl om, hvor jeg foretrak at lægge mine kræfter. Jeg har troet mere på denne opgave end på andre, siger den nu 65-årige Leif Rasmussen, og tænker med taknemlighed tilbage på de mange år i missionen: – Det har været rigt at have fået lov til at være med i en missionsorganisation som LM – med de mange LM-venner, der står bag.
Som generalsekretær har Leif Rasmussen været engageret i bestyrelser m.m. for en lang række missionsorganisationer og andre kirkelige organisationer:
– Danske Missionsråd 1964-1968 og 1997-
– Bestyrelsen for BDM (Brødremenighedens Danske Mission) 1966-1975
– Landsudvalget for KFS (Kristeligt Forbund for Studerende) 1962-1974
– Repræsentantskabet for MF (Menighedsfakultetet) 1972-2001, formand 1992-1994
– Evangelisk Alliance i Danmark 1977-
– Den Danske Lausanne-gruppe 1984-
– EURIM (Europæisk Indre Mission) 1984-
Selv om Leif Rasmussen har siddet så mange år i samme chefstol, så er han ikke stivnet. Folk, der har arbejdet sammen med ham, beskriver ham som en god chef med omsorg for medarbejderne, men også en mand med udsyn, der gerne vil lære af andre kristne. Af natur er han et ordensmenneske og meget grundig, men når han har tænkt tingene godt igennem, er han ikke bange for at gå nye veje. Han er optaget af, at evangeliet også når udenfor egne kredse. Han har sin del af æren for, at LM også er med i det tværkirkelige samarbejde om Willow Creek, hvor generalen selv skrev forordet til en af Willow Creek-bøgerne, som LM udgav, ligesom LM til forskel fra Indre Mission har åbnet for, at missionshuse også kan være frimenigheder, hvis det er dét, de lokale ønsker.
Men han er først og fremmest en stabil arbejdshest i den lutherske stald i Hillerød.