„Kristent“ trylleri på Børkop Højskole

På generalforsamlingen i forbindelse med trylle- og klovnekonference„Bring in the Clowns“ på Børkop Højskole blev Fellowship of Christian Magicians i Danmark/Skandinavien optaget som fuldgyldigt medlem af den internationale FCM bevægelse. I følge foreningens vedtægter beskæftiger foreningen sig udelukkende med den faglige side af trylleri, bugtaling, klovneri og beslægtede kunstarter, med henblik på formidling af evangeliet.
„Bring in the Clowns“ var den tredje konference i FCM regi på lidt over et år.
– Kurset handlede ikke kun om klovne og trylleri. Det handlede i lige så høj grad om personlighed og karakterdannelse i forhold til det at optræde, fortæller Jørgen Johansen fra danske Gospel Magic.

De fortryllende kristne som ved generalforsamlingen på Børkop Højskole blev en del af det internationale, magiske broderskab, FCM

– Skal man eksempelvis være en klovn til at trylle, skal man faktisk være speciel god – ikke bare til at trylle, men til at finde ud af hvem man er, når man tryller. En klovn skal kendes på sit sind og ikke sit tøj – og det er jo næsten ligesom det at være kristen. Din personlighed er afgørende for den type klovn eller tryllekunstner, du vælger at være. Når du så har fundet den, kan vi begynde at snakke om teknik, tricks og kostume osv.
Næste konference er planlagt til d. 6. og 7. marts 2004 på Grejsdalens Ungdomsskole. Her sættes fokus på Close-up trylleri og brugen af Stand-up genren i formidlingen af evangeliet.