Baderum fra Jesu tid fundet i Nazaret

I en souvenirbutik i Nazaret har ejeren fundet rester af, hvad tilstrømmende arkæologer kalder et baderum fra Jesu tid, oplyser Selskab for Bibelsk Arkæologi. Butiksejer Elias Shama købte sin butik i 1993 – og begyndte kort tid efter at undersøge nogle gange under butikken. Han gravede lidt ekstra – og afdækkede søjler, marmor og et ildsted. Nærmere undersøgelser fra amerikanske og israelske arkæologer har foreløbig dateret nogle af fundene til romersk tid – altså til Jesu tid. Den almindelige opfattelse blandt forskere har været, at Nazaret på Ny Testamentes tid bare var en lille udpost – nærmest en forstad til den store by, Seforis, i nærheden. De første meldinger fra Nazaret lyder nu på, at Nazaret måske har haft lige så stor betydning – ja måske endda har rummet en større militær forlægning end Seforis.