Andrew Peterson: Love & Thunder

Forestil dig, at du sidder i en kirke, og du lytter til et band. Akustikken er perfekt, og musikken er på ingen måde larmende eller anmassende, men får dig til at slappe af. Den akustiske guitar, bassen og de andre instrumenter får tankerne til at slappe af. Man kan ikke kalde musikken for ørehængere, men alligevel kryber den ind under huden, og du bliver nødt til at lytte – både med ørene og hjertet. Sådan vil jeg beskrive Andrew Peterson. Musikken er akustisk og kan kaldes moderne folk. Cd’en er fantastisk produceret, hvor alle instrumenterne kommer til sin ret, og det er især en nydelse at lytte til den diskrete bas. Den bedste beskrivelse af Andrew Peterson vil nok være, at musikken har sjæl. I starten syntes jeg, at musikken var kedelig og monoton, men jo mere jeg lytter, jo mere dybde finder jeg. Den er bygget op omkring en akustisk guitar, der bliver suppleret af forskellige instrumenter. Andrew Petersons stemme passer perfekt til musikken – følsom og enkel. Teksterne er, hvad jeg vil kalde intelligente og undgår de mange fraser, som mange andre tekster består af. Teksterne behandler forskellige emner og problemer, men giver ingen løsninger. Dette opfatter jeg som positivt modsat de mange tekster, der i en frase foregiver at give dig løsningen på alle dine problemer og dermed forenkler hele det kristne liv. Andrew Peterson får dig til at tænke over dit liv og forhold til Gud, men giver dig ingen løsninger – kun god musik.

Karakter: 10