– Jeg er Danmarks heldigste mand

Bikerpræst Per Aagaard Hansen har selv måttet gi’ og modtage tilgivelse masser af gange
Hvem er du i teksten her?
Jeg kan nemt se mig som personen, der er i en bundløs gæld, som jeg ikke kan afdrage. Jeg har selv fået lov at opleve evangeliets frigørende kraft.
Det er menneskeligt at skulle holde regnskab med andre. Men jeg kan også se mig som den anden.

Har du skullet tilgive andre?
Min far var ikke rar. At skulle tilgive ham, det har været en livslang proces.
Hvorfor er det, vi skal tilgive?
Manglende tilgivelse er mangel på frihed. Det behøver ikke nødvendigvis at være store ting. Vi bliver lukket inde, hvis vi ikke tilgiver. Evangeliet er det mest befriende budskab. Det giver muligheden for at sætte mennesket i frihed.
Jesus introducerer friheden som en mulighed. Han giver os frihed til at leve uden at tænke på gæld. Dette gælder på alle livets områder – ikke kun i vores forhold til Gud.

Hvordan giver det sig udslag?
Jeg får lyst til at leve livet. Jeg spørger tit folk: Lever du som du kan – fuldt ud?

Hvad er resultatet af manglende tilgivelse?
Hvis vi ikke er i stand til at tilgive, låser vi os selv inde i et fængsel. Et fængsel, hvor vi heller ikke selv kan opleve tilgivelsen. Vi må hele tiden arbejde med os selv, for vi bliver hele tiden trådt over tæerne. Her er det absolut nødvendigt, at Helligånden hjælper os med at tænke over tingene.
Helligånden hjælper os, men vi skal selv tilgive aktivt. Det er vores valg. Det skal være aktiv tilgivelse, selv om vi ikke altid skal sige det til den, vi tilgiver. Vi skal ikke fastholde et andet menneske i dets skyld. Vi er jo selv blevet tilgivet.
Har du bedt andre om tilgivelse?
Ja, det er nødvendigt mange gange. Det er så vigtigt, at vi ikke skjuler noget for andre, men åbent indrømmer, at jeg også kan gøre forkert. Vi må kunne sige: „Undskyld, vil du tilgive mig?”
Dette er også vigtigt i forholdet til vores børn. Vi gør også galt og må kunne indrømme det for dem. At bede om tilgivelse er befriende, og det renser luften.

Nu færdes du jo en del i MC-miljøet. Hvordan har de det med tilgivelse?
Jeg vil lige pointere, at MC-miljøet er alt fra rockere til folk, der bare synes, det er sjovt at køre på motorcykel.
Når vi er ude til MC-træf, er der mange, der opsøger os og vil samtale. Så lytter de til os, og i løbet af samtalen kommer vi ind på, hvad det er, der får livet til at fungere – også tilgivelse. Det er faktisk ikke spor svært. De er ikke spor generte over at snakke om disse ting. Faktisk venter folk på lejlighed til at tale om det.
Rockere har et motto: ”Expect no mercy”. De tilgiver ikke – kun når Gud rører ved dem. I det miljø er det en lang proces.

MC Kirken har været med til at udgive Biker Bibelen her i juni. Er der nogen respons på den?
Det er forrygende at arbejde med den. Der er en utrolig positiv respons. Folk ligefrem beder om den. Vi har endnu ikke oplevet, at nogen har afvist den. Indtil nu har vi delt 3000 ud, måske flere.
Jeg tror, det skyldes, at den er designet for biker-miljøet. De tager den til sig. Først er der nogle rigtig gode vidnesbyrd fra MC’ere, som jeg tror, de læser. Senere kommer de så til at læse evangeliet, der er det Ny Testamente på hverdagsdansk.
Nej, hvis det bare var et almindeligt Ny Testamente på hverdagsdansk, ville vi måske have delt 3 ud.
Du beskriver dig selv som Danmarks heldigste mand. Hvorfor?
Gud har været utrolig god mod mig. Livet er utrolig spændende, og det er ikke blevet mindre spændende, efter jeg kom ind i MC-miljøet. Det var i 1999, hvor jeg købte min første MC. Senere fandt jeg ud af, at det er et mægtigt redskab til at nå mennesker med evangeliet.

Matt.18,21-35


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lignelsen om den gældbundne tjener

v21 Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.
v23 Derfor: Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. v24 Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind talenter, ført frem for ham. v25 Da han ikke havde noget at betale med, befalede hans herre, at han og hans kone og børn og alt, hvad han ejede, skulle sælges og gælden betales. v26 Men tjeneren kastede sig ned for ham og bad: Hav tålmodighed med mig, så skal jeg betale dig det alt sammen. v27 Så fik den tjeners herre medynk med ham og lod ham gå og eftergav ham gælden. v28 Men da den tjener gik ud, traf han en af sine medtjenere, som skyldte ham hundrede denarer. Og han greb ham i struben og sagde: Betal, hvad du skylder! v29 Hans medtjener kastede sig ned for ham og bad: Hav tålmodighed med mig, så skal jeg betale dig. v30 Det ville han ikke, men gik hen og lod ham kaste i fængsel, indtil han fik betalt, hvad han skyldte. v31 Da hans medtjenere nu så, hvad der var sket, blev de meget bedrøvede og gik hen og forklarede deres herre alt, hvad der var sket. v32 Da kaldte hans herre ham for sig og sagde: Du onde tjener, al den gæld eftergav jeg dig, da du bad mig om det. v33 Burde du så ikke også forbarme dig over din medtjener, ligesom jeg forbarmede mig over dig? v34 Og hans herre blev vred og overlod ham til bødlerne, indtil han fik betalt alt, hvad han skyldte. v35 Sådan vil også min himmelske fader gøre med hver eneste af jer, der ikke af hjertet tilgiver sin broder.«