Statsstøtte til „rusomsorg“

90 pct. af norsk statsstøtte til alkoholbehandling går til kristne organisationer.Denne overraskende nyhed i Korsets Seier fik formanden for den norske Maritastiftelse op af stolen. For kristne „ løber ikke med alle pengene på rusområdet“, siger Leiv Holstad.
Den omtalte procentsats gælder kun en enkelt pulje. De fleste midler på rusområdet går gennem andre poster. Korsets Seier fortalte, at kristne organisationer fik 33 millioner kroner til alkoholbehandling. Det samlede antal statskroner til alkoholbehandling er dog helt oppe på 2 milliarder årligt.
Holstad glæder sig dog over, at forholdsvis mange kristne organisationer får statsstøtte. Det skyldes, at mange kristne organisationer over en længere periode har leveret gode resultater i alkoholbehandling uden at få offentlig støtte af nogen art. Statsstøtten skal ses som en kompensation for dette, mener han.