Den kristne grimme ælling

Det skal handle om jul – selvom jeg ikke er den største jule-fan.
Jeg har fundet ud af, at en af grundene til min manglende jule-entusiasme er, at julen handler om børn. Jesus var jo den 24. december år 0 et barn.
Nu tænker du måske, at børn da er dejlige, men nej, der tager du fejl. Børn er onde! De hyler og skal mades, og tænk på her op til jul, hvor mange gaver du giver til børn og hvor få du får igen. Ikke engang Jesus, som ellers må siges at være den mest gavmilde, jeg kender, havde gaver som tak igen til de 3 visemænd til trods for, at de havde så fine gaver med. Jeg spørger bare: Hvornår har du sidst fået guld i julegave?
Det stopper ikke her, for Jesus, som barn lavede flere utaknemmelige træk. Han inviterede kun meget få med til hans fødselsdag, det blev til nogle fåreavlere og et par astrologer, og oven i det lagde han festen på et billigt „1-stjernet“ hotel, langt fra den nærmeste busforbindelse. Hmm, måske er det i højere grad festarrangøren, der er den skyldige her, men Ham…..Nå, som om det ikke var rigeligt, så går der kun 20 vers fra de har døbt Jesus, til han stikker af fra sine forældre.
Hvad siger du så? Er børn stadig dejlige? Selv hvis Jesus, den bedste af alle, satte standarden, ja så ser det lidt skidt ud.
Noget godt var der dog ved hans fødselsdagsfest. Ja, noget i grunden helt fantastisk: Underholdningen var helt i top. Arrangøren havde arrangeret et kæmpe englekor, og de sang; „I dag er der født jer en frelser i Davids by; Han er Kristus, Herren!“
„Skulle Frelser og småpludrende baby have noget med hinanden at gøre“, tænker man. „Det giver da ingen mening. Det er ikke logisk“!

Nej, det er ikke logisk, men ikke desto mindre den kristne version af den grimme ælling, multipliceret med en milliard. Noget småt kan godt blive noget fantastisk med tiden. Tænk over det, i dit liv!
Lad os derfor i denne juletid ikke kun se på, hvad Jesus var, men også hvad han blev til, og hvad han er i dag, hvor vi lader op til hans 2003 års fødselsdag. Lad os ikke bruge denne tid til at hylde et lille barn, men til at hylde den frelser, der blev født for længe siden, men har levet og regeret i 2003 år og vil gøre det til evig tid. For det er FANTASTISK!(og med den julegave er det vist Ham der har et par gaver til gode)
Tommelfingeren op til dig der fanger en smule af min sarkasme, og endnu mere tommelfingeren op til dig, der fanger budskabet her og tager det til dig!