Dronningen gør det også

Hatte, kirken og ligeberettigelse. Ligeberettigelse er en sjov ting, men ideen er da god og skulle da også være det mest normale efter min opfattelse, men…. Det, der satte min tankevirksomhed i gang, var, at det med påklædning og mænd er til tider en underlig ting, Der ligger uskrevet moral og normer for ens påklædning. Så for lige som at holde mig bare lidt til disse normer, men dog samtidig være pæn påklædt, købte jeg mig en hat, – ikke bare en hat, nej en rigtig Borsalino og sort, det skulle være en pryd at gå med hat. En af mine første ture med hat på gik til kirken en ganske almindelig søndag. Med den største selvfølgelighed tog jeg hatten af, da jeg kom til døren, hvor pastoren stod. Hvorfor ved jeg ikke for det var uvandt, at gå med hat, så det var ikke et indøvet ritual, men åbenbart noget der lå i mig at tage hatten af for det jeg har respekt for. Er det noget gammeldags jeg har set på ”film”, tja jeg ved det ikke. Denne forskrækkelse over mig selv var noget overraskende og herefter lagde jeg mærke til hvordan dem, der bar hat, opførte sig, og jeg var noget overrasket at det med hatte ikke har fundet vejen til ligeberet-tigelsens tid endnu. Jeg mener og synes det er en flot gestus at tage hatten af for nogen/noget ”man” har respekt for ikke kun i ord, ”at tage hatten af for den og den”, nej sådan rigtig fysisk. Da jeg den pågældende dag var i kirken lagde jeg mærke til at ikke en mand havde hat på, selvom nogen havde hat på, da de kom ja også disse kasketter som bl.a. politiet går med, men de damer/piger der kom med hat på (hattedamerne i ung og gammel udformning), ja de havde overhovedet ingen problemer i denne retning. Hatten sad fast også en evt. hue, der var ikke skygge af overvejelser at den skulle af. Mange hatte var sikkert også sat fast med hatte-nåle, hvem ved.
Ja selv dronningen der på en måde er forgangsmand for ligeberettigelse hvad arbejde angår, også hun beholder hatten på, kan jeg se på TV,- ja så skal alle damer/piger vel heller ikke!!!
Jeg tror desværre, at det med ligeberettigelsen halter lidt bag ud bare i hatte, og længere vil jeg ikke gå i denne lille hverdags observation. Men det kan give stof til eftertanke ved mange forkæmper med og uden hat.
Moralen er: Pas på når du køber en hat, der følger meget med både kvinder og mænd i ligeberettigelsens ånd.
Med hatten i hånden
Bjarne Buhl
Schjørringsvej 3
6000 Kolding