Pinsekirker holder juleåbent

I år holder flere pinsekirker åbent juleaften. Det drejer sig blandt andre om kirkerne i Odense, Århus, København og Horsens. Grunden er, at julen for mange er en trist tid – stoffer, alkohol eller andet misbrug har ødelagt mange juleaftener for mange danskere.
I Pinsekirken i Odense er der hver fredag café for misbrugere og psykisk syge – kaldet Nærcaféen. Og det fynske juleaftenarrangement er rettet mod de mennesker, som deltager i Nærcaféen, og som ikke har andre steder at være.
Det bliver en traditionel juleaften med flæskesteg, julegaver og mandelgave. Der er en del frivillige, der har bidraget med forskellige ting for at gøre aftenen til noget helt specielt; og nogle andre gode tilskud gør det muligt at forære gaver til deltagerne.
– Vi håber på at kunne gøre julen til en rigtig god oplevelse for dem, som har det svært i juletiden. Det er dog svært med begrænsninger, når man har et hjerte, der ønsker at nå alle. Men på grund af mangel på medarbejdere, kan vi kun modtage 50 gæster, siger bestyrelsesformand Niels V. Hansen fra Nærcaféen.