Unge søger også mening med livet:
65.000 unge samlet til stilhed og bøn

Unge fra hele Europa fejrede nytår i Hamburg i Tyskland ’Messehalle’ i Hamburg var fem dage i nytåret sprællevende af unge mennesker, som to gange om dagen mødtes til fællesbøn og lovsang.

Moderne unge har andet end sex og druk i hovedet – i nytåret mødtes 65.000 fra hele Europa for at bede sammen i Hamburg! Her forsøger tre deltagere at finde vej i U-bahn, hvor der ellers var markeret vej til Taizé-samlingen

Unge fra både ortodokse, protestantiske og katolske kirker mødtes her i fællesskab for at synge, bede og være i stilhed. Det store dagblad „Hamburger Abendblatt“ skrev: „Hamburg bliver aldrig den samme by igen“.
Nytårsmødet var arrangeret af det kristne Taizé-fællesskab i Frankrig. De tusinder af unge boede i 300 kirker i Hamburg. Mange boede hos private familier, andre på skoler og i haller. De fleste kom fra Tyskland (ca. 30.000) og dernæst fra Polen (11.600). Størstedelen kom fra Østeuropa, men også Skandinavien var repræsenteret.
Men kun 16 som kom fra Danmark…

Læs Maria Vibes reportage fra Hamburg – tryk her