Er du racist?

Når jeg nu sidder her på mit hotel i Bagdad og skal skrive noget relevant for dig, må jeg forestille mig, hvem du er, og hvordan du ser på en række af forskellige ting. Da du højst sandsynligvis både kan se, høre og læse har du sikkert også en ide om, at der har været krig hernede i Irak, og at alt stadig ikke kører helt i olie (selvom meget tilsyneladende handler om det). Hvordan ser du på hele situationen, ud fra hvad du ved?
Det var noget af et politisk spørgsmål at tage stilling til bagerst i en kristen ugevis, så jeg springer videre til næste spørgsmål: Hvad tænker du om irakerne, som du jo ofte ser billeder af på tv og i aviser. Helt ærligt, hvad tænker du om dem? Er de terrorister hele bundet, eller bare stakkels muslimer? Hvad tænker du, når du sidder ved siden af én af de der nydanskere i bussen, eller hvad det nu hedder på politisk korrektsk? Du vælger måske at sætte dig på et andet sæde, hvorfor? Er du bange for dem, eller ønsker du bare, at de skulle holde sig væk? Siger du, at du håber de snart kan rejse hjem til deres eget land, fordi du har omsorg for dem, eller fordi du er træt af dem i Danmark? Racisme, racisme light eller blot snæversynethed, er noget som du og jeg skal være på vagt overfor hver dag.

Jeg har nu i 2 uger været hernede i denne del af verden, hvor perkerne kommer fra, og sjældent har jeg oplevet så venlige, så hjælpsomme eller så gæstfrie mennesker. Disse mennesker er mere end bare terrorister og muslimer, de er mennesker, som Gud holder ligeså meget af som du og jeg. Som kristen vil jeg stå ved, at Islam ikke kan lære eller give mig noget som helst, som Jesus ikke kan give. Men muslimer, som de mennesker de er, og den måde de håndterer deres tro, kan ikke bare lære mig ting, men også inspirere mig i mit eget liv.

Som ung knægt var verden lidt mere sort/hvid end den er i dag. Ting var enten rigtige eller forkerte. Golfkrigen i ‘91 var for mig en krig mellem ’good guys’ og ’bad guys’, men siden hen er den blevet til mere end det. Som ung sætter du kursen for resten af dit liv, og jo mere du nu forsøger at se ting fra forskellige sider, desto nemmere bliver det at fortsætte stilen, når du bliver ældre.

Bekæmp snæversynetheden, og elsk din næste som dig selv, din næste kan lære dig mere end du tror, hvis du giver ham eller hende lov.