Hold ud…!

En kristen dame besøgte de schweiziske alper. Om aftenen læste hun i sin bibel, at hvis man i tro siger til et bjerg, at det skal kaste sig i havet, så vil det ske. Hun gik hen til vinduet og sagde: Kast dig i havet!Næste morgen kiggede hun ud af vinduet. Bjerget stod der stadig. „Jeg tænkte det nok…“ mumlede hun…
Måske har vi ikke forsøgt at flytte bjerge, men vi bad måske om noget – og det skete ikke straks. Og tvivlen voksede.
Men hvad var det egentlig, Jesus sagde (i Mark 11,22 – 26)?
„Tro på Gud! Den, der siger til dette bjerg: Løft dig op og styrt dig i havet! og som ikke tvivler i sit hjerte, men tror, at det, han siger, vil ske, for ham sker det.“
For hvem sker det altså? For den, som ikke tvivler i sit hjerte.
Hvis enhver anden end Jesus havde sagt sådan, så ville det bare have været en sublim tanke. Ligesom da Buddha sagde, at roen netop findes dér, hvor hjulet rører jorden. Den slags absurde sætninger kan man bruge meget tid på at meditere over, men i praksis er de ikke noget bevendt.
Når Jesus derimod siger noget, så har det vægt, for vi véd fra rapporterne om hans mange og fantastiske mirakler, at han selv stod inde for sine ord. Han havde nøglerne.
Og lige efter hjælper han sine panderynkende disciple til at gøre trosspringet: „Derfor siger jeg jer: Alt, hvad I beder og bønfalder om, det skal I tro, at I har fået, og så får I det.“
Hemmeligheden er altså at regne med, at det allerede er sket, selv om vi ikke ser forandringen – endnu.
At tro er ikke at ønsketænke hårdt i ½ minut og så opgive, hvis det ikke er sket. At tro er at hvile i tillid til Guds almagt og godhed og Jesu løfter – og holde ud i tro, indtil det sker.
Jesus gav ikke en trylleformular (det ku’ være sjovt!), men udfordrer os til at leve hele vort liv i tillid til, at Far hjælper.
Alt for mange af os overvinder ikke den hurdle at holde ud i tro, og derfor oplever vi sjældent at se den vidunderlige opfyldelse. Men som der står i en gammel åndelig vise:
Der ER svar undervejs – engle kommer med bud
Om det tøver – dog, svar skal du få.
For det lover jo løfternes trofaste Gud:
„Kald på mig, og du hjælpen skal få.“