Disney satser på C.S. Lewis

C.S. Lewis’ Narnia-serie udkommer i bedste Ringenes Herre-stilWalt Disney Studios og Walden Media er blevet enige om at filmatisere den første bog i C. S. Lewis’ Narnia-serie, „Løven, heksen og garderobeskabet“.

Lewis’ berømte bog bliver nu filmatiseret – igen.

Optagelserne til filmen, som kommer til at foregå i Tjekkiet og New Zealand, begynder til sommer, og hvis alt går efter planen, får den premiere i december 2005.
Aftalen mellem de to filmproducenter går på, at samarbejdet kan fortsætte med de øvrige romaner i Narnia-serien.
– Det spændende og meningsfulde plot og de interessante persontegninger i Løven, heksen og garderobeskabet har potentialet til at blive begyndelsen på en usædvanlig serie af film. Den særlige fantasifuldhed, som er til stede i romanerne, følger den bedste Disney-tradition, sagde formanden for Disney-studierne Dick Cook i forbindelse med offentliggørelsen af filmplanerne.
Spillefilmen bliver instrueret af Andrew Adamson, som også instruerede Shrek-filmene.
– Narnia-bøgerne var en vigtig del af min barndom, siger Adamson. – Jeg håber, jeg kan lave en film, som bliver lige så virkelig for dens publikum, som Narnia var for mig, da jeg var barn.
Narnia-serien består af syv bøger i alt, og den sidste i serien, „Det sidste slag“ fik i 1956 den prestigefulde børnebogspris Carnegie Award.