Fire missionærer blev dræbt i Irak

Stigende uro i den nordlige del af Irak går ofte ud over civileFire kristne nødhjælpsarbejdere, som var involveret i genopbygningsarbejdet i Irak, blev dræbt og en alvorligt såret i et baghold i nærheden af byen Mosul. Angrebet, der fandt sted mandag d. 16. marts, har ikke fået megen mediebevågenhed herhjemme. Deres bil blev beskudt med automatvåben og granater. Alle fem passagerer var udsendt af det amerikanske Sydstatsbaptisternes Internationale Missionsorganisation og arbejdede med uddeling af nødhjælp samt et lokalt vandrensningsprojekt.
Den seneste tid har der været stigende uro i Mosul, som er den største by i den nordlige del af Irak. Amerikansk militær vurderer, at militante irakere har ændret fokus fra militære mål til udlændinge generelt samt irakere, der hjælper med genopbygningen.
Iflg. BBC undersøger man nu, om dette er en bevidst taktik fra de militantes side, eller om det blot er tale om en generel voldsspiral.

Kendte til farerne

En talsmand for sydstats-baptisternes missionsorganisation sagde i forbindelse med dødsfaldene, at de fem kendte til farerne ved at rejse til Irak, men at ønsket om at følge Guds kald for dem var stærkere end hensynet til deres egen sikkerhed.
Missionsorganisationen har i øjeblikket mere end 5.000 udsendte missionærer, mange af dem i verdens brændpunkter.
I løbet af de sidste 14 måneder er yderligere fire missionærer blevet dræbt, men organisationen har ikke planer om at trække sig ud af risikoområderne.