Cd-anmeldelse
Melankoli på lyd

Fin debut-cd fra dansk, kristen songwriterDen 2. februar 2004 udkom den danske, kristne singer/ songwriter Claus Rydskov med albummet Dark Room White Nights som resultat af 7 års forberedende arbejde.CD’en er et soloprojekt, dvs. at Claus selv har produceret, arrangeret og været tekniker på produktionen, hvilket skulle være lidt af en kraftanstrengelse.
Dark Room White Nights er melankoli på lyd, og på pressemeddelelsen står der da også, at der er tale om „12 sange fra sjælens mørkekammer“. Men en af Dark Room White Nights kvaliteter er, at den ikke bare holder sig til det dystre – som der jo egentlig også er nok af i verden. For selvom CD’en ikke rigtigt kan kaldes en „kristen“ CD i gængs forstand, så fornemmer man et håb om lys og Guds indgriben i de til tider meget kunstnerisk formulerede og vanskeligt forståelige tekster. – Og det er måske i grunden ret godt illustreret ved et mørkekammer…
Musikalsk minder Dark Room White Nights mest af alt om 60’ernes og 70’ernes eftertænksomme ballader, som på samme måde søgte at vække noget i lytterens hjerte, som kunne være med til at ændre verden. Derfor kan man sige, at CD’en mest henvender sig til et publikum, der er voksent nok til at genkende de livsdilemmaer, som Dark Room White Nights beskriver. Samtidig gør CD’ens melodiøse kvalitet og bredde dog, at målgruppen er enhver, der har lyst til lidt „lækker“ musik i et dybsindigt øjeblik. Alt i alt en kvalitets-CD fra en coming-up kristen, dansk musiker, der er værd at stifte bekendtskab med.
Karakter: 10.

Claus Rydskov:
Dark Room White Nights