Turistmarked i Israel åbent for alle Middelhavslande

Det 10. Internationale Middelhavsmarked for Turisme blev holdt i Tel Aviv d. 24.-25. februar. Men uden de nordafrikanske muslimske lande. Formålet i dag er at få israelsk turisme tilbage på sporet efter intifadaen, indledte messearrangøren, men turistminister Benyamin Elon måtte korrigere:
– Dette marked skal være en åben dør til Middelhavslandene. Ja, vi har fundet et sted at være under solen, men vi er ikke eksklusive. Vi vil have kulturel udveksling med vores naboer. Turisme er vores bedste aktiv for fred.
– Turisme i Israel handler nemlig ikke kun om økonomi, men om en åndelig oplevelse, sagde ministeren.
Derefter gik vi på jagt i de 4000 m2 store messeareal, mellem stande for rejsebureauer, flyselskaber, hoteller og turistattraktioner for at finde, hvem der reelt var med. Israel dominerede helt tydeligt med professionelt opsatte stande, Middelhavslande som Tyrkiet, Grækenland, Italien, sågar Bulgarien og Tjekkiet var repræsenteret, ja, lande så langt væk som Indien og Thailand. Men vi måtte lede forgæves efter nordafrikanske lande som Marokko, Tunesien, Algeriet og Egypten, selv om sidstnævnte i hvert fald på papiret har en fredsaftale med Israel. Men som en journalistkollega nævnte det:
– Der er nok ikke mange muslimer, der vil tage til Israel som turister.

Svend Løbner, Tel Aviv