RYGSÆKTURISTER:
Unge missionærer udsendt blandt danske rygsækturister

Fem studerende rejste tirsdag til Indien…igen. Disse fem er det seneste af de volontørteams, der udsendes af projektet ‘Vestens Unge’, som igen bæres af et samarbejde mellem flere danske missionselskaber. Gennem den sidste snes år har de udsendt en lang række unge mennesker på denne måde. I år er der en ændring i mønstret.- Det normale har været, at man startede i Nepal. Det har været et populært samlingssted for religiøst interesserede, og der har Dansk Santalmission arbejdet i mange år. Men den politiske situation i landet holder en del turister væk, og vi har fået et spændende nyt samarbejde med den lutherske kirke i de indiske delstater Arcot og Tamil Nadu, fortæller Eva Madsen fra Danmission, som er styregruppens formand.

Team 2004 fra Vestens Unge: Bagerst Karsten Høgild, Louise Buch og Morten Skrubbeltrang; Forrest: Hanne Knudsen og Mette Nielsen. De fire første læser teologi, mens Mette Nielsen læser antropologi. (Foto © kponline.dk 2004)

Det lille team udsendes for at slå følge med nogle af de tusinder af andre danske unge, der er på rundtur i Østen. For nogle af dem er rejsen en kulturel og religiøs safari. For andre er det en pilgrimsfærd, hvor de samtidig rejser ud i verden og ind i sig selv.
– Dem vil vores team møde, i templer og klostre, i tog, på cafeer og mange andre steder – og i en dialog med dem kan de få en større forståelse for hinandens tro og søgen. Måske kan vore volontører så også give et andet billede af kristendommen end det, som den anden rejsende tager afstand fra i den danske kirke, siger Eva Madsen.

Gruppen, der udsendes for fem måneder, består i år af fire teologer og en antropolog, alle studerende på Århus Universitet. De kunne dog lige så godt have været lærere, håndværkere, sygeplejersker eller noget helt andet. Generalsekretær Steen Bonde fra organisationen IKON har på en måneds kursus forberedt det nye team på den blanding af religionsdialog, studierejse og socialt arbejde, hvor de vil møde østens spiritualitet – yoga, healing, hinduisme, buddhisme, osv. Ved en gudstjeneste i Helligåndskirken i Århus i søndags blev de fems udsendelse markeret. Bonde roste den ildhu, som de fem har udvist under kurset – og medgav dem så to vigtige ting på rejsen… både Guds velsignelse og en effektiv medicin mod mange lidelser som fx. hjemve: En stor pose Piratos lakrids!