Flere end 800 til Watermark

Flere end 800 så og hørte Watermark på BornholmWatermark er navnet på en gruppe på seks unge, som for tiden rejser rundt i Danmark for en kristen organisation i USA, som hedder Lutheran Youth Encounter. Den hører hjemme i Minneapolis. I dagene 7. til 13. februar besøger gruppen Bornholm.

Programmet var en alsidig blanding af drama, musik, sang, bibelcitater – og flere klare vidnesbyrd.

Fra begyndelsen af syntes jeg, at det kunne være rart at vide, hvor mange der kom til de forskellige arrangementer, som vi havde med Watermark her på Bornholm, fortæller ungdomskonsulent Henrik Dideriksen, som var rundt med gruppen i kirker, ungdomsklubber, skaterhal og på soldaterhjemmet i Rønne. Og hans sammentælling kom i hvert fald op på 810.
Henrik Dideriksen havde ikke mulighed for at tælle, om der var gengangere.
– Nogen har der været, men jeg så hele tiden nye ansigter, og Watermark sang, spillede, vidnede, optrådte med drama og et rigtig professionelt dukketeater for rigtig mange unge, som vi ikke i forvejen kender i vores kristne sammenhænge.

Den 21-årige Nate fra USA fortalte om, hvad det betød for ham at være blevet kristen.
Klart vidnesbyrd

Gruppen leverer en blanding mellem pop og rock – og det er ikke dét, som de gamle hvælvinger i Sct. Bodils Kirke er allermest vant til. Der bor ikke ret mange unge i sognet, men alligevel kom ikke færre end 55 unge, som bl.a. med deres stående applaus krævede ekstranumre, da koncerten officielt var slut – og det fik de.
Men inden havde de unge oplevet drama, musik, sang, bibelcitater – og flere klare vidnesbyrd. Blandt de seks unge fra Watermark var også en dansker – den 19-årige Elisabeth Nejsum fra Fjellerup i Jylland, og hun oversatte. Og hendes oversættelse var fremragende og indlevende.
Den 21-årige Nate fra USA fortalte på en meget overbevisende måde om, hvad det betød for ham at være blevet kristen for to år siden, i forhold til den søgen efter kærlighed, som han før altid stræbte efter.
– Som yngre ville jeg altid dække over problemer for ikke at belaste mine forældres kærlighed til mig. I skolen søgte jeg altid at gøre det rigtige og klare mig godt, så fik jeg nok lærernes kærlighed, troede jeg.
Da jeg blev teenager havde jeg flere pigekærester, men nej, her fik jeg heller ikke den kærlighed, jeg stræbte efter.
Ingen elskede mig, som jeg troede, at de ville, når bare jeg behagede dem.
Da jeg så mødte kristne og selv blev kristen, så troede jeg fortsat, at jeg skulle behage Jesus, og at han kun kunne elske mig ud fra nogle betingelser. Men nu har jeg lært, at Guds kærlighed er grænseløs og helt uden betingelser, sagde Nate, mens de unge dybt koncentreret lyttede.
Nate sluttede med at læse det 8. vers fra Romerbrevets 5. kapitel:

Der bor ikke ret mange unge i sognet, men alligevel kom ikke færre end 55 unge. På Bornholm kom i alt 800 til Watermarks koncerter.

»Men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere.«
Efter koncerten indbød Watermarks medlemmer de unge til samtale og forbøn.
Et par unge piger gav udtryk for, at de ikke ville glemme Watermark sådan lige med det samme – og de fik da også mulighed for at tage Watermark med hjem på den cd, som Refleks Musik udgav med gruppen i januar i år.