Nord-irsk team vil nå danske unge

I slutningen af april kommer Axiom for anden gang på besøg i Danmark. Axiom er et Youth For Christ team fra Nordirland, som er på deres sidste turné med YFC-skolearbejde i denne sæson.Af Harm Jan K. Feijer

Men hvem er det nu lige, Axiom er? Lige inden turnéen spurgte jeg teamlederen, Suzanne McShane:
– Axiom er 4 unge, som giver et år af deres liv for at tjene Gud gennem dette projekt.
Formålet med Axiom er at komme ud og møde de unge på skoler og gymnasier. Til det har de sammensat en times show med dans, drama og vidnesbyrd.

Stor succes og kæmpe velsignelse

Siden begyndelsen af projektet i 2001 har dette koncept været en stor succes. Deres show er designet til at fremme positive værdier og være med til at danne unges holdninger til gruppepres, selvværd, sandhed, relationer og tro.
Projekter begynder hvert år i september måned. Først bruger teamet 6 uger på at lære programmet, og derefter rejser de rundt, stort set hele sæsonen, på de nordirske skoler.
Det er en fantastisk oplevelse ifølge teamet, og der ligger en stor velsignelse i at kunne så frø lige dér, hvor mennesker aldrig hører om Gud.

Unge kommer til tro

Det kan nogle gange også være hårdt arbejde, som en af teamdeltagerne, Johnny, fortæller. Men netop dér oplever de tit, at Gud arbejder gennem dem.
Som eksempel nævner han en dag, hvor teamet var meget trætte og ikke havde overskud til at optræde. De havde imidlertid et arrangement for 40 elever. Men på trods af teamets svaghed oplevede de, at Gud brugte det til noget stort, og en del af de unge kom til tro denne aften.
Og det rammer præcist, hvad også teamlederen svarer på spørgsmålet om, hvorfor de gør det:
– Det er vores lidenskab at tjene Gud med de talenter og gaver, Han har givet os.

På besøg igen

Det gjorde de bestemt også sidste år, hvor Axiom var en stor succes i Danmark.
Mon ikke det også bliver fedt i år? Hvis Axiom kommer i nærheden af, hvor du bor, har du selvfølgelig en oplagt mulighed for at kigge forbi og se dem „live!“.
Hvis du ikke har mulighed for det, så laver teamet hvert år en ny CD. I denne sæson hedder CD’en: Keeping me Alive. Denne CD har de lovet at tage med på Danmarksturnéen, og den vil også snart kunne købes hos YFC.
Har du lyst til at høre eller læse mere om Axiom, så klik ind på deres nye hjemmeside: www.yfcni.org/axiom.