Venskaber bærer frugt

Teengruppen i Sønderborg er lidt speciel.
Her har de kristne taget deres venner med, og
nu er der flere, som ikke kender Jesus end dem, som tror på ham.Af teengruppens trofaste medlemmer er ikke alle kristne. Kun 5 af dem tror på Jesus, og resten er venner, som de har taget med. En helt anden cocktail, end man normalt ser i teengrupper.

Pigesnak i sofahjørnet.

– Det er en kæmpe udfordring at få budskabet formidlet på den rigtige måde. Det tvinger os til at tænke alternativt og koge vores undervisning helt ned til benet, siger David Deutsch, der er 21 år og teenageleder for teengruppen i Sønderborg.
Han bor i en lejlighed på 140 m2 sammen med to andre unge. De lejer sig alle ind på én betingelse: at de er med til at få lejligheden til at køre.
Lejligheden er udgangspunktet for teenarbejdet i Apostolsk Kirke i Sønderborg og samlingssted for de unge i kirken.
– Vi vil gerne være et alternativ til det almindelige teenage-miljø. Vores lejlighed skal være et sted, hvor de unge kan smide masken og være sig selv.
Vi ønsker at kommer tæt på teenagerne. Vi vil gerne være venner med dem frem for at være ledere. Når man er venner, taler man til hinanden på lige fod. Der er ikke den distance, som der er, hvis man er leder overfor teenagere. Vores ultimative mål er, at de unge må komme dertil, hvor det er valget mellem Jesus eller ikke, forklarer David.

Fra et teenmøde med temaet „Få dig et liv“. Her skal man hjælpes med at skære et stykke rugbrød i stykker.
Venskaberne bærer frugt

Der bliver fokuseret meget på venskabsevangelisation, og venskaberne har båret frugt.
– Når alle er til teenmøderne, er vi mellem 10 og 20. Det er fedt at se, at vores arbejde bærer frugt, og vi får mulighed for at præsentere evangeliet for så mange.
– Teenmøderne har forskellige temaer. Et tema kører 4-5 uger ad gangen, men er så delt ind i underemner. Vi krydrer det hele med forskellige aktiviteter, der hænger sammen med temaet.
– Det er en kæmpe udfordring at undervise teenagerne i Guds ord, når de ikke har hørt det før. De er kritiske og stiller spørgsmål til tingene, men er slet ikke negative, fortæller David.

Åben for alle

Lejligheden er åben for alle, når der er nogen hjemme, men det er sjældent, der kommer nogle uden grund.
– Vi forsøgte at planlægge det sådan, at der altid var nogen hjemme, men det var svært at få til at fungere.
Samtidig fandt vi hurtigt ud af, at det kræver meget at få lejligheden til at være interessant for teenagerne, når der ikke var aktiviteter, siger David.
I løbet af ugen sker der forskellige ting i og ud fra lejligheden.
Om mandagen er der dans for alle teenagere der har lyst. Tirsdag og onsdag er der teenage- og ungdomsmøder.
Torsdag aften har teengruppen kontakt med en gruppe af teenagere fra byen. De spiller fodbold med dem, når det kan lade sig gøre. Fredag er altid fri til opfindsomme tiltag.
– Det er fedt, at gruppen er vokset, og der er kommer flere til, slutter David.