Skandinavisk GOD-tv nu tæt på

På grund af en ekstra-ordinær stor indsamling i lørdags er der nu håb om, at den
skandinaviske udgave af GOD-tv snart bliver udsendt over satellitten SiriusAllerede inden sommer vil danske husstande kunne se skandinavisk kristent tv, såvidt Udfordringen erfarer. Det engelske GOD-tv har konkrete planer om at sende på den nordiske satellit Sirius, som mange nordiske kanaler for øjeblikket sendes på. Her vil en del af GODs 24 timers engelske program blive udskiftet med danske, norske og svenske udsendelser om morgenen og aftenen. Det vil betyde, at seere med parabolen indstillet på Sirius frit vil kunne modtage den kristne kanal. På samme måde vil formentlig endnu flere lokale kanalnet tage den gratis kanal ind.
I forvejen sender GOD-tv via 10 satellitter til 212 nationer fra GOD-tv’s nye Broadcast-center, der for nylig flyttede til Jerusalem. Det er dog kun den tekniske del. Selve programmerne bliver produceret i England og snart fra Washington DC, hvortil kanalens grundlæggere Rory og Wendy Alec er flyttet.
Alene i Indien modtager 12 mio. hjem GOD-tv via kabelnet, og i England sender NTL nu kanalen frit og gratis til 760.000 hjem.
I Skandinavien sender stadig flere kabelnet GOD-tv, ligesom kanalen findes i de største kabelnet såsom Telenor Avidi og UPS i Norge og com hem i Sverige.
Men et problem har været, at man har skullet dreje parabolen til satellitten Eurobird 28* øst eller Astra på 19* øst, hvor der ikke ellers findes mange nordiske kanaler.
GOD-tv’s skandinaviske koordinator, Simon Jakobsen, har derfor i marts-april forsøgt at rejse 5 mio. svenske kr. blandt seer-partnerne for at få skandinavisk GOD-tv på Sirius.
Selv om et stort beløb kom ind, var det ikke nok. Men i lørdags sluttede GOD-tv’s MissionWeek med en indsamling, der i alt nåede de 4 mio. pund (45 mio. kr.), man behøvede – 10 minutter i 12!
Derfor bliver der nu også råd til den skandinaviske udgave, så vidt Udfodringen erfarer. Men Simon Jakobsen ønsker ikke at udtale sig, da Rory Alec i nær fremtid kommer på besøg, og der så udsendes en officiel pressemeddelelse.