Carola tilbage til den første kærlighed

Som ung blev Carola kristen gennem den svenske studenterbevægelse Credo.
Nu udgiver hun cd’en ‘Credo’ med de lovsange, hun lærte dengang.Med sange som Du ved vel at du er betydningsfuld, Fordi du ikke brugte din guddomsmagt og Jeg vil gi’ dig, o herre, min lovsang i nye soul-pop arrangementer er der lagt op til en spændende ny cd fra den svenske popstjerne 37-årige Carola Häggkvist.

På sin nye cd synger Carola de sange, der betyder mest for hende

Når samtidig svenske musikprofiler som Per-Erik Hallin, Frank Ådahl og Dogge Doggelito medvirker, kan det ikke andet end at være et album, der rykker, hvilket også en „sniglytning“ over Nettet bekræfter.
– Alt, der har virket gammelt og traditionelt har vi fjernet. Vi har taget de 20-25 år gamle tidløse sange og iklædt dem nyt skrud, siger Carola om cd’en, hvor Carola og musikerne eksperimenterer med instrumentering og arrangementer.
Selv om sangene får ny iklædning, er det dog ikke det væsentligste for Carola:
– Det her er min præsentation af den kristne tro i dag og hvad jeg står for, og det er også et udtryk for min kærlighed til Gud. Jeg vil, at andre mennesker skal få mulighed for at opleve det fantastiske, jeg selv var med til som 13-årig. Jeg ønsker ikke, at ungdommen skal gå glip af kristendommen. Siden må hver enkelt selv tage stilling til hvad de vil gøre med deres tro, og hvor langt de vil gå med den.

Frelst gennem Credo

Som 13-årig fik Carolas klasse besøg af tre unge fra den kristne studenterbevægelse Credo. De unge gav Carola svar på en masse spørgsmål, hun havde, om livet og døden, og de sange, de sang, mindede Carola om hendes barnetro.
Siden kom Carola med i skolens Credo-gruppe og med på en lejr, hvor hun „blev frelst“. Carola har beholdt kontakten til Credo igennem de år, der er gået, og den nye cd er da også både en tak til Gud for hendes 20 år som kunstner og en tak til Credo for deres støtte.

Den første kærlighed

Ideen til cd’en, der kommer på gaden i Sverige i starten af juni, har Carola haft i næsten tre år.
Egentlig skulle den have været færdig til Credos jubilæum sidste år, men blev udskudt til i år. Indspilningen foregik i marts med musikere fra Stockholm Karisma Center, hvor Carola også hører til, og så de kendte gæstemusikere.
Sangene, Carola har valgt, står Carolas hjerte nær.
– Sangene har betydet ubeskrivelig meget. De gjorde, at jeg kom ind i Guds nærhed, de hjalp mig at høre Ordet, at tage det til mig, at kunne græde, at kunne slippe en del bekymringer og at turde løfte mine hænder.
– Det er sådanne sange, som jeg synger, når jeg er alene med Gud. De her sange, som jeg mødte ved den første kærlighed, ved mødet med Jesus, de er der altid, slutter Carola om sin Credo – trosbekendelse.

Kilder: dagen.se/carola.com