Festligt jubilæum i YFC

Youth For Christ fejrede sidste weekend 30 års jubilæum for skolearbejdet og 10 års jubilæum for klubarbejdet RockSolid

Youth For Christ havde allieret sig med en kok og dækket op til jubilæumsfest, da organisationen sidste weekend holdt årsmøde på Langkær Gymnasium i Århus.

I anledning af jubilæet for RockSolid blev tidligere landsleder Jesper Larsen og Ib Nørholm sat til at presse druer med de bare træer.

Årsagen til festskrudet er, at det i år er 30 år siden, YFC begyndte sit arbejde på danske skoler. Og 10 år siden klubarbejdet RockSolidt første gang blev afprøvet i Danmark.
Inden festen blev sluppet løs, var der dog arbejde, der først skulle klares. Eftermiddagen blev brugt til et årsmøde, hvor jubilæet dog ikke fik lov at gå upåagtet hen.
– Det var tilsyneladende en umulig opgave at starte et skolearbejde i Danmark i 1974. Men Hans Eschbach gjorde det så godt, at det nu 30 år efter ikke har været nødvendigt at ændre på konceptet, sagde landsleder Leif Johanson.
Initiativtageren til skolearbejdet, hollænderen Hans Eschbach deltog selv i årsmødet sammen med alle YFC’s landsledere siden 1974.
I 2004 er der igen en holllænder bag roret i skolearbejdet. Harm Jan Feijer kunne bl.a. berette om en tre ugers turné i januar, hvor hele 15.000 danske unge mødte det kristne budskab gennem YFC. Mange valgte at give sit liv til Jesus.

Fokus på lokalgrupper

Årsmødet gav dog også anledning til selvransagelse.
– I YFC har vi altid været gode til at komme afsted og møde unge med det kristne budskab. Til gengæld har vi ikke været så gode til at følge op og hjælpe de unge i kontakt med en lokal kirke, sagde Leif Johanson i sin årsberetning.
Derfor har YFC besluttet at satse mere målrettet på at styrke arbejdet lokalt gennem landets foreløbig otte YFC-afdelinger.

Trampede druer

Ved aftenens fest blev den gode mad krydret med festlige indslag. Bl.a. fik hver af de tidligere landsledere lov til at fortælle om deres bedste og værste oplevelser med YFC.
Endelig blev der tid til et grin, da to af deltagerne skulle prøve kræfter med en rigtig RockSolid-aktivitet.
Hver af deltagerne fik udleveret en portion grønne vindruer og skulle herefter med de bare tæer få så meget vin ud af druerne som muligt.
Taberen måtte som „præmie“ drikke vinderens vin.