Lejr-mentalitet

Sommeren nærmer sig med raske skridt, og sammen med den en hel kurv fuld af lækre dejligheder. Ferie har vi alle i et eller andet omfang, og den bliver så fyldt med rejser, fester eller lejre, og i den anledning vil jeg godt fortælle lidt om min barndoms lejre.
Min første rigtige lejr var søndagsskolelejr med Thy kredsen på Mors, en uge med konkurrencer, hygge, stiv jysk accent og vaskeklud og sæbe godt gemt væk nede i tasken. Jeg nød det i fulde drag, og når man med våde øjne tog afsked med de andre, tænkte man kun på én ting: Hvornår er der gået et år. Som jeg blev ældre, kom der flere lejre til, og man udviklede et snedigt system på det åndelige plan, så man kunne komme og blive fyldt på, og dernæst lade det strække sig helt frem til næste lejr.
Du kender det måske i mindre skala fra weekenderne, hvor man mandag og tirsdag tænker på weekenden der just er overstået og i løbet af onsdagen ser frem mod den efterfølgende weekend.
Problemet i det her, for det er et problem, er at du glemmer nuet, og gør skade på minderne ved krampagtigt at holde fast i dem, da de ikke længere er, som de var.
Israel, Guds ulydige folk, som måske er den bedste karikatur i bibelen på os kristne i dag, lavede helt den samme fejl. På et tidspunkt ude i ørkenen, hvor de var trætte af at lege Robinson, beklagede de sig først til datidens Thomas Mygind, Moses, (ham fra sivene). De var sultne sagde de. Moses gik videre med klagen til produktionen, alias Gud, og Gud sagde fint og ok. Dernæst sendte han dem nogle døde fugle og noget brød, og det gjorde han 6 af ugens 7 dage i 40 år. Gud havde noget bedre til dem i vente, men Israelitterne valgte at blive hængende i sandet, men det er en anden historie.
Gud sagde til dem: „Saml kun det I kan spise i dag, gem ikke til i morgen, jeg vil give jer hvad I har brug for i morgen“. Nogle hørte åbenbart dårligt, og valgte alligevel at samle ekstra ind, så de ikke behøvede at samle ind dagen efter, og det resulterede så i en kurv fyldt med maddiker. „Saml kun til i dag. Jeg vil give jer hvad I har brug for i morgen, blev der sagt“.
Når du i denne sommer tager på lejr, så sig tak for de ting, du får hver dag, men lad være med at ødelægge disse oplevelser, ved at gemme på dem til senere. Gud har noget i posen til dig hver eneste dag, så spis løs, tøm den, så der er plads til nyt. Vent ikke på, at det bliver weekend, men, nyd at det er onsdag. Statistisk set sker der lige så mange fede ting på en onsdag, som en lørdag.
Gud er ikke begrænset til lejre, hvorfor skulle vi så være det?
NYD SOMMEREN;-)