Metodister siger nej til homoseksuelle præster

Metodisterne besluttede på årets Generalkonference, der er metodisternes øverste lovgivende organ, at stramme deres regler om homoseksuel praksis i kirkesamfundet United Methodist Church.I den tidligere lovtekst stod, at „homoseksuel praksis er uforenelig med den kristne lære“. Et flertal stemte for, at der til den eksisterende tekst blev tilføjet: „United Methodist Church tolererer ikke homoseksuel praksis“
I praksis betyder det, at praktiserende homoseksuelle i fremtiden ikke kan blive udpeget til præstestillinger inden for kirkesamfundet.
Det står endnu ikke klart, om den årelange strid mellem tilhængere og modstandere af homoseksuelle præster inden for metodisterne vil føre til en splittelse af kirkesamfundet. De konservative metodister frygter, at de liberale blot vil ignorere den vedtagne tekst om emnet.