Danmission bekæmper børnearbejde

Danmission har indgået et 3-årigt projekt med CEOSS (Coptic Evangelical Organisation for Social Service) i Egypten, hvor målet er at hjælpe 3.000 af de dårligst stillede børn og deres forældre i 3 udvalgte amter.

Danmission er med til at sikre, at egyptiske børn kan gå i skole

Børnearbejde er et stigende problem i Egypten. Fysisk og psykisk tager børnene skade af for hårdt eller ensformigt arbejde under dårlige og utrygge forhold. Aftalen med den egyptiske organisation CEOSS skal bekæmpe børnearbejdet i Egypten ved at forbedre forældrenes muligheder for at forsørge deres familie.
Programmet omfatter økonomisk hjælp, så forældrene ikke er afhængige af børnenes arbejde, og børnene kan vende tilbage til skolen. Samtidig tilbydes forældrene undervisning, da ca. 90% er analfabeter. Programmet indeholder desuden et tilbud om faglig uddannelse til forældrene og et favorabelt lånetilbud til at starte egen virksomhed.
Børnene kommer alle fra lavindkomstfamilier, som i gennemsnit har 5 børn og knap 200 kr. om måneden at leve for, når alle familiemedlemmer bidrager.