Reagan troede på Gud

Den forhenværende amerikanske præsident, Ronald Reagan, som i denne uge døde i en alder af 93 år, var en troende kristen.Det fremgår af bogen „Gud og Ronald Reagan“, som netop er udkommet i USA.
Reagan blev ellers kritiseret for ikke at gå nok i kirke og blev taget til indtægt for sin kones interesse for astrologi. Den opfattelse skyldes dog, at USA’s 40. præsident ikke var så højtråbende om sin tro som tidligere beboere i Det Hvide Hus, mener forfatteren.
Da Ronald Reagan i 1981 overlevede et attentat, udtalte han efterfølgende:
„Hvad der end sker, skylder jeg Gud mit liv, og jeg vil prøve at tjene ham hver en dag, så godt jeg kan.
Også sønnen Michael Reagan beretter om en stille, men stærk tro hos faderen.
„Min far var en gudfrygtig mand, han elskede Gud. Da han stillede op til præsidentvalget, gjorde han det, fordi Gud havde kaldt ham til det.“
I forordet til en anden bog om Reagans tro, skriver sønnen.
„Far fortalte mig ofte om sine diskussioner med Billy Graham. Selv nu, hvor hans helbred er meget dårligt, udstråler han en fantastisk fred og en vished om, at vi en dag alle skal genforenes i himmelen.