Handicappede får deres egen festival

TV-pianisten Sigurd Barret er hovednavnet på ny festival for psykisk udviklingshæmmedeUnge udviklingshæmmede og deres familier får nu deres egen musikfestival.

Sigurd Barret optræder lørdag aften og overrækker præmier i festivallens talentkonkurrence

Festivallen løber af stabelen fra den 20.-22. august på Frøstruphave Efterskole i Vestjylland. Det er Kristelig Handicapforening, der står bag initiativet.
– Vi vil gerne give handicappede unge mulighed for at mødes med ligestillede på en kristen musikfestival, hvor det foregår på deres præmisser, siger Ellen Hessellund Mikkelsen, der er landssekretær i Kristelig Handicapforening.
– På de andre festivaller og stævner drukner de psykisk udviklingshæmmede hurtigt i mængden og kommer til at føle sig meget små. Derfor mener vi, at der er behov for en særlig festival for handicappede.
Rundt om i landet findes flere musikfestivaller for handicappede, men den nye festival er den første i kristent regi.
Selv om det er første gang, håber Ellen Hessellund Mikkelsen, at op mod 200 deltagere vil finde vej til Frøstruphave i august. Desuden håber hun på mange gæster udefra.

Talentkonkurrence

Som trækplaster har arrangørerne engageret musikeren og entertaineren Sigurd Barret, der bl.a. er kendt som klaver-bokser i tv’s „Hit med sangen.“ Han giver koncert og underholder lørdag aften.
Inden da vil han dog overrække præmier i festivallens talentkonkurrence, som finder sted lørdag eftermiddag.
Allerede fredag er der underholdning på programmet, når den vestjyske kvartet „Fabbes“ går på scenen.
Gruppen er kendt som en stueren udgave af De Nattergale og Linie 3.
Kristelig Handicapforening har allieret sig med både lærere og elever fra Frøstruphave Efterskole, som vil deltage i hele arrangementet og hjælpe til med det praktiske.