Hvorfor fordrejer man altid sandheden om Israel?

Jeg blev glad, da udenrigsminister Per Stig Møller i programmet Horisont, mandag den 23. maj på DR1, der omhandlede krisen i Irak og i Mellemøsten, forklarede, at han fandt det helt naturligt og nødvendigt, at israelerne gjorde det, de kunne for at finde de omtalte tunneller i Rafah i Gaza for dermed at stoppe våbensmuglingen. Men han fandt det samtidig uacceptabelt, at huse blev ødelagt. Men hvordan i al verden skal Israel undgå at ødelægge huse, når nogle af de meget omtalte tunneller samt terroristerne netop forskanser sig i private huse.
Hamas og andre terrororganisationer har altid skjult sig blandt den civile befolkning. Det er jo ikke noget nyt. Men at Israel har nedrevet så mange huse, som det tilsyneladende ser ud til på TV, er en sandhed med modifikationer. I forbindelse med operation ”Rainbow” har Israel nedrevet 5 huse, og de blev alle brugt af terrorister til at skyde på israelske tropper og som et sted, hvor de også detonerede bomber fra.
Palæstinensiske terrororganisationer har imidlertid formået at fremkomme med en gigantisk propaganda imod Israel, idet de viser journalisterne huse, der er blevet ødelagt gennem de sidste 3½ år og ikke i de sidste dage, hvilket fremgår af en meget detaljeret artikel i avisen ”Jerusalem Post” af 23.maj.
I TV-avisen for nogle dage siden lagde jeg specielt mærke til en arabisk mor og et barn, der angivelig måtte rømme deres hjem i Rafah. Moderen bar to madrasser nydeligt indpakket i plastik, som de er når man lige har købt dem, og barnet bar et tæppe ligeledes flot indpakket. Det fortæller mig, at dette ikke er personlige ejendele, som man hurtigt ønsker at redde, men noget der var iscenesat til ære for journalisterne.
Palæstinenserne manipulerer bevidst pressen for at få hele det internationale samfund til at fordømme Israel. Og det lykkes, pressen sluger det hele råt. Man bruger ord som massakre, fordrivelse af palæstinenserne, kæmpe ødelæggelser af private huse osv. Det er historien om Jenin om igen, men den historie måtte både FN og medierne tage i sig igen!
For en uges tid siden inviterede den israelske hær de tilstedeværende udenlandske journalister til en tur i Rafah, så de med egne øjne kunne se, hvad der foregik, og at ikke alt er, som palæstinenserne siger. Kun 2 af 100 så nødvendigheden af at deltage! Det fortæller ikke så lidt om mediedækningen.
Ifølge oplysninger fra Jerusalem Post har Israel siden begyndelsen af året fundet ikke mindre end 12 smuglertunneller. I øvrigt blev en af tunnellerne fundet i et forladt hus kun 600 m. fra den ægyptiske grænse.
Vi må være klar over, at det ikke kun er håndvåben, der smugles gennem tunnellerne, men våben som langdistanceraketter (Katyushas), missiler og andre eksplosiver af en meget høj standard. Sådanne våben er ikke blot en trussel mod israelske soldater eller civile i Gazastriben, men det er en alvorlig trussel mod hele Israels eksistens.

Greta Axelsen
Voldumvej 150
2610 Rødovre