Nej til BMW og kræftsyge børn

Engang for nogle år siden fik jeg en e-mail, der fortalte, at BMW udloddede et par biler til dem, der sendte mailen videre til 10 andre personer. Begrundelsen var al den gratis omtale BMW fik på den måde. Det lød jo lidt usandsynligt for hvordan skulle de se hvor mange jeg havde sendt til, men for at være på den sikre side, sendte jeg alligevel mailen videre til nogle af mine venner.
Helt ærlig! Hvordan kunne jeg være så dum!
I virkeligheden var jeg offer for en såkaldt hoax – kædebreve som søde og rare mennesker sender videre i god tro, selv om det kun er fup og fidus og temmelig irriterende.
Andre uskyldige mails fortæller, at Bill Gates deler ud af sin formue og giver 10 cents for hver mail du sender videre. Fup og fidus!
I en værre kategori er de hoaxes, der fortæller, at du skal slette visse filer på din computer for at undgå virus. I virkeligheden er disse filer nødvendige på din computer, og mailen er „virussen“. Snedigt, ikke?
Det værste er de mails, der prøver at udnytte vores tro og næstekærlige sind. Jeg har fået mails, der først fortæller en hjerteskærende historie om et kræftsygt barn, dernæst er der en opfordring til at bede for barnet og til sidst en opfordring til at sende mailen videre! For du vil da ikke være skyld i, at barnet ikke bliver rask eller gå glip af Guds velsignelse? – hvilket mailen gør dig opmærksom på.
Men Guds velsignelse afhænger heldigvis ikke af hvor mange e-mails vi sender ud, så slet roligt sådanne mails og undgå at genere dine venner.
I stedet kan du jo bede for de syge du kender personligt eller sende penge til en af de dejlige nødhjælps- og missionsorganisationer vi har i Danmark.