Præst ked af økumenisk splid i Randers

Pastor Henrik Madsen fra Den Evangeliske Frikirke i Randers er ked af sagen om frikirken Cornerstone Church, der er blevet udelukket fra en fælleskirkelig gudstjeneste i Randers.Cornerstone Church blev angiveligt udelukket af samarbejdet om gudstjenesten, fordi nogle af de andre arrangører mente, at kirken forkynder fremgangsteologi.
– Vi er meget kede af, at Cornerstone Church på den måde er blevet udelukket af samarbejdet uden dialog. Vi oplever, at den økumeniske ånd er blevet udhulet her i byen, og derfor har vi valgt også at tage en pause i samarbejdet om gudstjenesten, siger Henrik Madsen fra Den Evangeliske Frikirke i Randers
Frikirken har i en del år været en af de bærende kræfter bag gudstjenesten, der også tæller Den Katolske Kirke, BaptistKirken, Frelsens Hær og KFUM & KFUK.
I sidste nummer af Udfordringen fremgik det, at beslutning om at udelukke Cornerstone Church blev truffet af et flertal i arrangørgruppen.
– Det er ikke sandt, siger Henrik Madsen.
– Men jeg respekterer naturligvis, at KFUM&KFUK, der har taget initiativet til gudstjenesterne også har lov til at bestemme, hvem der skal være med.
Henrik Madsen afviser ikke, at Den Evangeliske Frikirke på et tidspunkt vender tilbage til samarbejdet.
Ifølge Kristeligt Dagblad havde også Frelsens Hær foretrukket en åben dialog frem for udelukkelse af Cornerstone Church.