Over 100 nydanskere med på Missionsstævne

Til trods for, at Baptistkirken i Danmark gennem flere år har haft mange nydanskere som medlemmer, har det ikke været synligt på sommerstævnerne. Men i år er det anderledes…

Joel Edwards’ medvirken er et resultat af satsningen på nydanskere

Baptisterne har i år for første gang satset på at få nydanskerne med på kirkens sommerstævne, Missionsstævnet, der foregår i Mariager i uge 29 – og indtil nu er der over 100 nydanskere tilmeldt.
Den nye satsning giver sig udslag i, at der på årets Missionsstævne bl.a. er særlige temagrupper for nydanskere om eftermiddagen. Disse grupper vil sprogligt og indholdsmæssigt henvende sig til nydanskere, men alle er velkomne til at deltage.

Etniske talere

To af stævnets talere er valgt med særlig henblik på danskere med anden etnisk baggrund.
Den ene er Joel Edwards, der er generalsekretær i Evangelisk Alliance i Storbritannien. Joel Edwards er født på Jamaica og kom til England som otteårig. Han er den første farvede generalsekretær i Alliancens 150-årige historie.
Den anden er Selvakumar Prabhakar, der kommer fra Tamil Nadu i Sydindien. Selva er uddannet præst og teolog og er leder for en lille missionsorganisation i Indien, som bl.a. har klinikker i slumområder, yder støtte til menigheder, bygning af kirker og hjælp til præster. Selva taler både engelsk og tamilsk.
Joel Edwards taler over emnet „5 udfordringer til kirken i vesten“, mens Selvakumars emne er „Sammen i mission“.
Desuden vil der ved alle møder være tolkning til de aktuelle sprog og der bliver forskellige kulturelle indslag ved nydanskere.
-and