Fornem pris til kristen kunstner

Den kristne billedkunstner Karsten Auerbach fra Fåborg modtog fornylig en fornem kunstpris for et udviklingsprojekt i samarbejde med dynefabrikken Quilts of Denmark.

Karsten Auerbach, nummer to fra højre, fik overrakt prisen på Ny Carlsberg Glyptotek i København

Prisen blev uddelt på Ny Carlsberg Glyptotek i København af „NyX“, et forum der forsøger at fremme samarbejde mellem kunstnere og erhvervsliv.
I foråret har Karsten Auerbach arbejdet tæt sammen med dynefabrikken for sammen med medarbejderne at skabe et image for virksomheden.
Blandt andet opbyggede han et atelier midt i produktionslokalet, og det gav en masse spontan dialog om, hvad medarbejderne gerne vil stå for, fortæller han.
Faktisk lykkedes samarbejdet så godt, at parterne har valgt at fortsætte samarbejdet, selv om forsøgsperioden udløb i april.
I alt 20 kunstnere og virksomheder deltog i NyX’s projekt, og da priserne for de bedste alliancer skulle uddeles, blev Karsten Auerbach nomineret i hele tre kategorier og vandt prisen for „Den største erhvervsmæssige betydning.“

Startede i kirken

Karsten Auerbach har været fuldtidskunstner i fem år, og i dag udgør halvdelen af hans omsætning lignende projekter med erhvervsvirksomheder.
Ikke desto mindre begyndte den anderledes brug af kunsten for 10 år siden i en kirke.
– Jeg blev bedt om at stå ved siden af prædikestolen og illustrere en prædiken, mens præsten prædikede, siger han.
Det gjorde han så godt, at han siden er blevet brugt i snart sagt alle kirkesamfund.
– I kirken har vi kommunikeret vores tro som tør dogmatik. Jeg tror, det er vigtigt, at kirken også rummer det irrationelle: spiritualiteten, kuløren, sanseligheden og det kunstneriske udtryk, siger Karsten Auerbach.