Kristendom – nej tak!!

Når jeg engang imellem får rodet mig ud i en religionsdiskussion med en ikke-kristen, plejer jeg at sige, at kristendommen ikke er en religion, men en tro. Jeg refererer til noget, jeg har set i fjernsynet, hvor en religionsforsker siger, at kristendommen ikke er en religion, fordi man i kristendommen ikke skal gøre sig fortjent til noget for at få noget. Man skal bare tro. Alt er givet os af nåde, helt gratis, kvit og frit, det skyldes ikke os selv, Guds er gaven.Det er jo helt perfekt, at jeg har argumentationen i orden og kan referere til tv, men hvorfor skulle det overhovedet være nødvendigt at argumentere. Kan mennesker omkring os ikke se, at kristendommen ikke er en religion. Vi er jo ikke lige som ”alle de andre”, som enten skal be’ 5 gange om dagen og være på slankekur årligt eller gå i orange tøj og klippe sig skaldet. Sådan er vi slet ikke, vi er jo sat fri.
Vi er Guds; ”Jeg elsker dig” til verden.
Du og jeg er Guds repræsentanter her på jorden, men de andre kan desværre ikke altid se Jesus i mit liv, og det gør mig mere modløs og ked af det end noget andet i mit kristenliv. De vil tro, at det kristne liv handler om at bede, om at gå i kirke, om at man ikke må have sex, før man bliver gift, gå i byen, bande, at man skal løfte hænder, læse i Bibelen osv.
Hvorfor? Fordi vi oftest viser kristendom, ikke kristent liv. I kristendommen forsøger jeg at leve det kristne liv til et rent 13-tal, i det kristne liv erkender jeg, at jeg ikke kan, og Gud får lov til at leve det for mig!
Hvordan kan det mon være, at mennesker omkring os tror, at det er dét, det kristne liv handler om. Tror I, det er, fordi de har læst det i Bibelen? Hmm, nej! Jeg tror, det er de færreste, der har søgt svaret på disse ting i Bibelen. Hvis de altså ikke har læst det, kommer det sikkert fra kristne, og det er derfor, jeg ofte bliver så modløs.
Det er meget fint, at teorien er på plads, men hvad nytter det, hvis vores praksis ikke stemmer overens? Vi snakker om friheden, om nåden, om det kristne liv, men det, de ser, er mennesker, der er bundne og egentlig ikke anderledes end andre religiøse. De ser kristendommen. Skal vi virkelig give dem lov til det?
Det kan tage lang tid at få teorien på plads, og når den så er på plads, er det op til mig, hvordan den skal kommunikeres videre. Kristen-DOM – eller Kristen-LIV.
”Don’t let your mouth start talking until your feet start walking”. Lad os sammen henover sommeren ”walk the talk”, i stedet for kun at snakke om det rigtige. God tur og god sommer!