Jesus-film er global succes

”The Passion of the Christ” er den hidtil største globale filmsucces i år, viser salgstal”The Passion of the Christ” går sin sejrsgang over hele jordkloden.Filmen har siden premieren i februar i USA på verdensplan indspillet 610 mio. dollars, svarende til 3.8 mia. kr.
På verdensplan regner man i dollars og ikke i antal billetter som herhjemme, hvor 157.000 danskere har set filmen.
– Det er fantastisk. Ingen havde drømt om det. Det er en rigtig god forretning, siger indkøbsdirektør Jørgen Kristiansen, Scanbox Entertain-ment.
Han har ansvaret for indkøbet af ”The Passion of the Christ” i Norden. Men det var med lidt bævende hånd.
– Filmen er jo meget emotionel og giver en religiøs oplevelse. Og danskerne er ikke specielt religiøse. Kirken er et sted, vi har i baggrunden, hvis noget skulle gå helt galt i tilværelsen. Ellers kommer de fleste danskere der kun til højtider og kirkelige begivenheder.
– I USA, hvor filmen også modsat al forventning er blevet en bragende succes, viser undersøgelser, at ca. 20 pct. af amerikanerne har kontakt med kirken én gang ugentligt i gennemsnit. Filmen har indspillet 370 mio. dollars i USA.

Svenske præster var
mest interesserede

Scanbox Entertainment troede umiddelbart, at det svenske publikum ville overstige det danske.
– Til særforestillingen for præster og kirkeledere i Stockholm inviterede vi 600, men der kom 900. Det var overvældende og kom helt bag på os.
– I København og Herning kom der ikke nær så mange. Men det har siden vist sig, at det danske filmpublikum er lige så stort som det svenske, norske og finske.
Filmen vises herhjemme – i hvert fald sommeren over, oplyser Jørgen Kristiansen.
I Hollywood vrider filmproducenterne sig. De er gået glip af en formue, fordi ingen af dem troede på den religiøse film. Den amerikanske filmstjerne Mel Gibson instruerede og finansierede derfor selv sit projekt til 30 mio. dollars.
Mel Gibson er katolik. ” The Passion of the Christ” er mest set i de katolske lande.