7.000 nordmænd til Oase-stævne

Store dele af Den Norske Kirke har smidt hæmningerne i forhold til nådegaver og tungetale. I juli samlede det årlige Oase-stævne 7.000 deltagere i den sydnorske by Tønsberg.
Norges vel nok største, kristne sommerstævne er Den Norske Kirkes Oase-stævne, som i år blev holdt i Tønsberg.Hovedtemaet for stævnet var „Jeg vil udøse min Ånd“. I alt 7.000 personer havde fundet vej til den smukke natur syd på vestsiden af Oslo Fjord, og her kunne de lytte til bl.a. stævnets hovedtaler Mark Stibbe fra den anglikanske kirke i England.
Det skriver den norske ugeavis KS.
Stibbe talte om at kunne høre fra Gud, og at dette er en evne, som man kan udvikle:
– Tro er en muskel, som skal trænes op. Når jeg hører fra Gud, sker det normalt gennem tanker og billeder. Gennem erfaring kan vi lære at høre og genkende Guds stemme, når han taler til os.
Efter Mark Stibbes prædikener var der mange, som ønskede at blive bedt for, eller som ønskede yderligere vejledning.

Et overflødighedshorn af seminarer

Seminardelen af årets stævne var opdelt i forskellige spor og fandt sted onsdag, torsdag og fredag – hver dag med en times oplæg. Der var mange emner at vælge imellem – f.eks. menighed, mission, lederskab, profeti, Helligånden, kvindeseminar, mandeseminar, relationer, nådegaver eller lovsang.
Norsk Oase mener, det er vigtigt, at fokusere på temaer, som kan være med til at give den enkelte kristne nogle redskaber til at tjene Gud.
Derudover ønsker organisationen at være opmærksom på trends og kendetegn i tiden, fordi det er vigtige ting at være opmærksomme på, når man vil bygge livskraftige kirker.