Fængselskirke med 700 medlemmer

Tre ud af fire indsatte i det største fængsel i den argentinske by Salta er kristne og medlemmer af „Real Freedom Church“. En tidligere politichef, der sidder inde for drab, er præst for kirken.Ernesto Liaci hedder præsten. I 1989 blev han arresteret for mordet på sin elskerinde og skabte derved skandale i Argentina.
Liaci forsøgte at afslutte affæren med elskerinden, en kendt tv-værtinde, men da hun truede med at gå til medierne og røbe forholdet, mistede han besindelsen og skød hende med otte skud.
– Far ønskede egentlig bare at redde sin familie, da han begik drabet, siger Francisco Liaci, politichefens søn til norske KS.
– Fængslingen kom som et chok for os. Vi vidste ikke noget om fars affære, så vi fik et par overraskelser, da 40 bevæbnede politibetjente omringede huset og tog ham til fange, mindes han.
Francisco var dengang 12 år gammel.
Præst døgnet rundt
Da Ernesto Liaci kom inden for murene, vendte han tilbage til sin barnetro og besluttede sig for at blive en kristen. Han gik i gang med teologistudiet, og efter syv år blev han ordineret som præst i fængselskirken „Real Freedom Church“.
Det kristne arbejde i fængslet begyndte netop, da Liaci blev fange på stedet. Ved det første møde kom der kun syv personer, men da den tidligere politichef blev ordineret, havde kirken pludselige en præst, som var hos dem dag og nat, hvilket betød, at kirken voksede sig større og større. I dag er 700 ud af 1.100 indsatte medlemmer af kirken, og hvis man tæller dem med, som siden er blevet løsladt, er omkring 2.000 personer blevet kristne i fængslet i løbet af de sidste 15 år.
Fængsler i blodet
Ernesto Liaci har nu fået invitationer til andre fængsler i Argentina, og han venter på, at det bliver muligt for ham at besvare invitationerne. For to år siden fik han en prøveordning, hvor han kun skal være i fængslet om natten samt én dag i ugen. Håbet er derfor, at han snart bliver fri for fængslet også om natten.
– Vi tror, at det kommer til at ske i den nærmeste fremtid. Men han kan nu ikke lade være med at vende tilbage til fængslet. Den dag, han blev ordineret til pastor, blev han smeltet sammen med fængselsarbejdet. – Mit kald er at arbejde i de argentinske og muligvis også i udenlandske fænglsler, fastslår Francisco Liaci.
– jeli