Grosbøll skal ikke forkynde sin egen tvivl

Grosbøll skal forkynde, at der er en Gud og skaber! Det er hans job. Og han har jo så svært ved at fortælle noget som han ikke tro en døjt på. Men angående troen på en Gud, som skaber og forløser ved Jesus Kristus, er jo for mange mennesker en kamp og en ørken vandring.
Manden der råbte i sin fortvivelse til Jesus, jeg tror! Hjælp min vantro! Og alle ærlige mennesker, inklusive præster har jo måttet råbe fortvivlet: „jeg tror“, hjælp min vantro!
Vi er så netop i den situation som Gud ønsker os i. Der kan Gud i sin ubegribelige nåde styrke os, og sige til os, jeg vil aldrig slippe dig og aldrig forlade dig, og Jesus selv lærte os at bede fadevor.
Denne simple barnebøn kan vi tage med i vor ørken vandring på denne af Satan ødelagte klode, og forvente en verden „som intet øje har set og intet øre har hørt og hvad aldrig er opkommet i noget menneskes hjerte“. Men lad os aldrig ubasunere vor vantro for alverden, men lad os i vort bønner kunne råbe til Jesus: Jeg tror, hjælp min vantro. Da ville vi få medlidenhed også med Grosbøll. Lad os bede for ham.
Vi er jo alle i samme båd.

Helge Hansen
Guldagervej 153, 4640 Fakse