Unges forhold i Israel

I Udf. uge 35, var der en artikel om unge arabere og jøders indbyrdes forhold i Israel.
Den unge arabiske pige siger, at araberne ikke har samme muligheder på universiteterne som de jødiske studenter og ikke får studiestøtte, da de ikke har været soldater. Det er usandt.
De arabiske unge har den enorme fordel, at de ikke behøver at gøre militærtjeneste i 2 til 3 år, men kan gå lige fra skolen og ind på universiteterne og har lettere adgangsbetingelser.
De kunne tilbyde samfundstjeneste i stedet for militærtjeneste ligesom de ortodokse jøder gør, men det er ikke så populært at yde som at nyde.
De jødiske studenter får ikke studiestøtte fordi de har været soldater, de fleste får ikke nogen form for støtte, men må arbejde hårdt hele studietiden for at klare sig økonomisk. Der er ikke nogen af mine børn, der har fået studiestøtte, selv om de alle har været ved militæret.
Den unge pige klager over at hendes by Nazareth er mere snavset end de jødiske byer. Det er nok noget, hun skal snakke med sin borgmester om, det er i hvert fald ikke et statsligt anliggende. Hver kommune har selv ansvar for rengøring af byen mm.
Jeg er også aktiv i Musalaha og har bl.a. lige været på en konference i Tyskland for menighedsledere. Musalaha er en god organisation, men det fremmer jo ikke den gode sag, når den bliver misbrugt til offentligt at angribe en af siderne i den eksisterende konflikt.
(Forkortet, red.)

Vibeke Lokes
P.O. Box 280
36100 Kirat Tivon, Israel