Jesus er Herre

Hold jer Jesu Kristi eksempel for øje og hav den samme indstilling som han. Skønt han var som Gud, gjorde han ikke krav på sin guddommelige ret; nej, Han gav afkald på både magt og herlighed og påtog sig en tjeners skikkelse. Han blev et menneske blandt mennesker. Ja, han bøjede sig så dybt, at Han lydigt døde en forbryders død på et kors. Derfor har Gud ophøjet ham til den himmelske herlighed og givet ham et navn, der står over alle andre navne, for at alles knæ, i Himlen og på jorden og under jorden, skal bøje sig i Jesu navn, og for at hver en mund skal bekende til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre!
(Fil. 2,6-11)

Om der nogensinde har været nogen, der med fuld ret kunne spille den store mand, da må det være Jesus. Som Guds Søn og den, der satte himmel og jord i bevægelse, kunne Han have »bombet« vores verden til at underkaste sig, slagen af rædsel. Ligesom den fraværende ejer af en eller anden gigantisk arbejdsstyrke kunne Han være ankommet under trompetfanfarer og med et krav om den allerstørste respekt.
Men sådan er vores Gud ikke. Hans vej gik gennem en stald som fødested, han havde simple landarbejdere som forældre, tømrerhåndværk som fag og fiskere og skatteopkrævere som venner. Han græd af medfølelse og skuffelse over menneskers hårdhjertethed, og Han udmattede sig selv gennem tre år med konstant rejse- og missionsvirksomhed. Han klarede sig med det allermest nødvendige til at leve af, og da Han døde, uden ejendele eller jord at efterlade sig, blev Han spottet og spyttet på og kasseret som den ringeste af de ringe. Det siger lidt om, hvor meget Jesus ydmygede sig selv, og det er kun en ganske lille brøkdel af den ydmygelse, der kræves af Hans efterfølgere.
En dag vil det blive anderledes. Så vil det være Jesus, Kongernes Konge, for hvem alle — og det vil sige alle, der nogensinde har levet — må bøje sig. Fremstående, uselviske kristne, som har givet deres liv i tjenesten for andre, vil være blandt dem. Det vil spotterne og kynikerne også, og de onde, der har valgt at tjene mørket fremfor lyset. Og »ved ikke’rne« vil også være der.
På den dag vil der ikke være nogen tvivl. Der vil være enstemmig hyldest. »Jesus Kristus er Herre!« Tragisk, at denne opdagelse for nogle vil komme for sent.

Cliff Richard (1940- ) blev født i Indien, hvor han boede til han var otte år. Da familien flyttede tilbage til England, begyndte Harry Webb, Cliff Richards oprindelige navn, at synge i diverse grupper.
I 1958 sagde Harry Webb sit job i en radio- og tv-forretning op og blev professionel kunstner under navnet Cliff Richard. Siden da har Cliff været en af de største stjerner inden for popmusikken.
I 1966 blev Cliff en kristen, og han har på en særlig måde formået at forene en stærk tro med et liv som superstjerne.
Artiklen her er fra bogen ‘JESUS – dig og mig’ udgivet af Forlaget Scandinavia i 1988.