De kommer hinanden ved

563 unge i alderen 16-19 år var i efterårsferien samlet i Grenå til DiscipeltræfGRENÅ – Det handler om at komme hinanden ved. Eller „Come Together,“ som temaet for lejren i Grenå er. At være sammen med kristne og ikke-kristne, med krop og med sjæl.

Der var kø ved knæfaldet i Grenå kirke, da over 500 unge elever fra gymnasier og handelsskoler deltog i aftengudstjenesten

Der skramles med stolene. Luften er tung. Det er lige på det sidste af en temaformiddag om sex og seksualitet. Anne-Marie og Hans Jørgen Hansen, forfatterne bag bogen „En lystig ild“ fortæller om pornografi, homofili, onani og meget andet.
Bortset fra lyden fra stolene er der helt stille i den store foredragssal. Ingen lystige bemærkninger og ingen dybe drengegrin bryder talestrømmen fra scenen, hvor Anne-Marie og Hans Jørgen Hansen på skift fortæller om et emne, som ellers plejer at fremkalde rødme og en mængde drengede latterbrøl.
Temaformiddagen er et udtryk for lejrens tema, fortæller lejrens leder Thomas Uth, som også er gymnasie- og studentersekretær i KFS.
– Alt sammen er under temaet „Come Together“. Vi vil, at folk skal vide, at Gud kalder til et fællesskab, hvor han vil se, høre og røre os, fortæller Thomas.

563 deltagere for fremtiden

Thomas Uth glæder sig over, at der er 563 deltagere på lejren – og at de blev nødt til at lukke for flere tilmeldinger:
– Det giver håb for Danmark, at så mange ønsker at følge Jesus og i fire døgn bliver proppet med Guds ord, nadver, lovsang og fællesskab. Det står i skærende kontrast til snakken om tomme kirker i Danmark, fortæller han til Udfordringen.
563 deltagere er faktisk også ny rekord for Discipeltræf. Til sammenligning var der i 2003 481. Og i 2002 447 tilmeldte deltagere. Og det er ikke kun Thomas Uth, der er glad for det høje deltagerantal. Det er KFS’ generalsekretær Henrik Laursen også:
– Jeg glæder mig meget over, at lejren har et indhold og tema, som kristne vil bruge en ferie på. Det lover godt, mener Henrik.
Han fortæller videre, at mange tidligere KFS’ere henviser til KFS-lejre som noget, der har været alt afgørende for deres tro.

Begejstrede deltagere

Mette (19), Susanne (18), Hanne-Sophie (18), Elin (17) og Asger (17) fortæller, at de er glade for at deltage på Discipeltræf.
– Jeg har lige været på Event (se Udf. 41/2004) og er nu på Discipeltræf, og det er et rigtig godt påfyldningssted. Der er rigtig meget inspiration at hente, siger Asger.
– Det er med tiden blevet større og større. Forkyndelsen er stærkere og stærkere. Og så er der en masse socialt også, supplerer Mette.
Hvorfor er I med på Discipeltræf?
– Jeg tog med, fordi min søster syntes, at jeg skulle, griner Elin.
Hanne-Sophie er med, fordi hun har hørt en masse godt om arrangementet, og Susanne giver Mette skylden for, at hun bruger en efterårsferie i Grenå.
Hvad er det bedste ved Discipeltræf?
– Noget af det bedste er at møde så mange kristne, siger Mette, som bakkes op af Susanne, der også fremhæver, at det er dejligt at møde Jesus.
Elin, Susanne og Asger takker også alle medvirkende. Susanne fortæller:
– Jeg er simpelthen så glad for at være her. Så en rigtig stor tak til alle, som har lagt et stort arbejde i Discipeltræf. Det er så fedt.
Selv om der er rigtig mange på Discipeltræf, er det alligevel et meget trygt sted at være, mener Mette.
– Det er dejligt, at man kan hænge sin jakke, uden at den bliver stjålet. Og folk viser hensyn. Der er et godt miljø.
Susanne er enig med Mette:
– Men det kan man selvfølgelig også forvente af en kristen lejr. Men det er selvfølgelig dejligt, at det er sådan.

Ikke færdige

Det er blevet søndag aften. Solen har for længst gemt sig i horisonten. Gadelamperne følger nogle Discipeltræf-deltageres gang fra aftengudstjeneste i Grenå Kirke. Selvom mange af deltagernes øjne udstråler træthed, så er lejren langt fra forbi. Det hele slutter først onsdag.
De er ikke færdige med – at lære – at komme hinanden ved. Eller som en deltager sagde det:
– Lejrens tema er „Come together“. Eller rettere „Come to get her“. Og hvis det ikke lykkes inden onsdag (hvor lejren sluttede, red.), vil jeg have mine penge tilbage!