Gospel i Århus for 12. gang

700 korsangere runder Århus Gospel Festival af med koncert søndag eftermiddag ÅRHUS – Tusinder af danskere har de sidste 12 år oplevet suset, når et kæmpekor af glade gospelsangere næsten får taget til at lette.

Tagkonstruktionen i Atletion i Århus kommer på en hård prøve, når 700 gospelsangere søndag eftermiddag indtager scenen på en gang

I den kommende weekend er det tid til den 12. udgave af Århus Gospel Festival, en weekend med masser af sang, musik og swingende gospel.
Som sædvanlig er det eneste krav til de mange deltagere lysten til synge gospel. Man behøver hverken at kunne læse noderne eller kunne synge rent, garanterer arrangørerne med Mr. Gospel himself Hans Christian Jochimsen i spidsen.
Som sædvanlig byder weekenden på fornemt besøg fra det store udland.
Denne gang er hovednavnene kendte ansigter, hvis man tidligere har deltaget i festivalen.

Fire erfarne korledere

Amerikaneren Mark Taylor er en dygtig sanger og pianist og leder til daglig musikarbejdet i én af de største sorte kirker i New Orleans med mere end 12.000 medlemmer.
Han får følgeskab af englænderen Colin Vassell, der sidst underviste på Århus Gospel Festival i 2002.
Colin Vassell er leder af koret Greenwood Gospel Choir, der har base i London, men rejser Europa tyndt med koncerter.
Desuden er han en eftertragtet underviser ved diverse festivaler og gospelworkshops.
De to udlænding får konkurrence til stregen af to af Danmarks mest erfarne korledere i skikkelse af Hans Christian Jochimsen og Claes Wegener.

Fortsætter derhjemme

Festivalen skydes i gang fredag aften med de første korprøver, hvorefter deltagerne får mulighed for at lure et par tricks, når Going Up Gospel Choir og Copenhagen Gospel Voices giver koncert.
Lørdag står den på korøvelse hele dagen, indtil Opstand Gospel Choir giver koncert om aftenen.
Søndag pudses de sidste sange af, inden generalprøven og den store gallakoncert, hvor alle interessede har mulighed for at overvære en gospelkoncert med 700 sangere på scenen på en gang.
Og har deltagerne svært ved at få rytmerne ud af kroppen efter en weekend i gospelmusikkens tegn, så er der god mulighed for at fortsætte hjemme i stuen. Gallakoncerten søndag eftermiddag bliver nemlig optaget på cd.
Arrangementet finder sted i én af landets største idrætshaller Atletion i Århus.