Halloween – en introduktion til okkultisme

Skal Halloween virkelig være en del af vores kultur i Danmark? Det kan tilsyneladende se uskyldigt ud med børn, der er udklædte og tigger slik. Men det, som Halloween repræsenterer, er en fokusering på død og ondskab, overtro og søgen efter at komme i kontakt med onde ånder. Som jeg ser det, er det den hedenske festival til guden Samhain, som nu også har fået sit indtog her. Er det det vi ønsker for vores land?

Ugens kronik af:
Kristina Djarling
Evangelist, Faderhuset

Baggrund

Halloween stammer fra en gammel keltisk festival, hvor man fejrede dødens gud, Samhain. Man troede, at de onde ånder og de afdødes sjæle besøgte jorden hvert år d. 31. oktober. Kelterne frygtede, at disse ånder skulle ødelægge deres afgrøder, stjæle deres babyer eller dræbe deres dyr. Derfor ofrede man dyr og mennesker til Samhain for at formilde ham. Samtidig var det også en anledning til at få information om fremtiden ved at komme i kontakt med de onde ånder eller de afdødes genfærd. Det gjorde man ved at påkalde Samhains kraft.
Guds ord siger: ”Hos dig må der ikke findes nogen, som lader sin søn eller datter gå gennem ilden, ingen, der driver spådomskunst eller trolddom, ingen, der tager varsler, ingen, der bruger magi, ingen, der udtaler besværgelser, spørger dødemanere eller sandsigere til råds eller søger orakel hos de døde.” 5 Mos. 18:10-12.
Vi er kommet så langt væk fra Guds standard i vores nation, at Guds menighed må tage ansvar ind for Gud og bede om tilgivelse, fordi vi har accepteret denne onde indflydelse. Vi må omvende os. 2 Krøn. 7:14.

Udviklingen

Den skillelinje, der tidligere har været imellem ondt og godt, er de senere år blevet mere og mere udvisket. For 10 år siden var det en sjældenhed, at et barn valgte at være den ”onde” i en leg. I dag er det populært, fordi den ”onde” oftest har flest kræfter. Konkurrence er meget normalt for børn, det hele går op i, hvem der er hurtigst, stærkest og bedst. Når legetøj og udklædning indeholder samme konkurrence med tilbud om at få flere kræfter, eks. Pokemon og andre spil, så er det ikke så mærkeligt, at børnene bliver tiltrukket.
Hvis man kender lidt til den moderne tids heksekraft og satanisme, kan man tydeligt se, at det akkurat er tankegangen med konkurrence, som er i aktion. Eksempelvis vil en heks gerne i kontakt med onde ånder, netop for at invitere dem til at bo i sig med det ene formål at besidde mere kraft.
Disse hekse får faktisk kraft, men det er en ond kraft, som i sidste ende driver mennesker i helvede. ”Men de feje og troløse og afskyelige og morderne og de utugtige og troldmændene og afgudsdyrkerne og alle løgnerne skal få deres lod i søen, der brænder med ild og svovl; ” Åb. 21:8.

Okkult oplæring

Mange børn og unge bliver på Halloween introduceret til det okkulte. I USA er det normalt, at børn leger okkulte lege som fx ånden i glasset på Halloween. Eks-satanister udtaler sig om, at Halloween er satanisternes absolut største helligdag og en dag, hvor mange børn bliver seksuelt og rituelt misbrugt og dræbt i Satans navn.
En bølge af okkultisme er skyllet ind over vores land i løbet af de seneste fem år. Halloween fik sin indgang i Danmark i 1999, derefter kom J K Rowlings’ Harry Potter bøger til Danmark, de har introduceret en hel generations børn og unge til okkultismens ondskab. Bøgerne indeholder undervisning i rigtig heksekraft. Navne på eksisterende onde ånder bliver brugt, sammen med introduktion i, hvordan man får kontakt med dem. Børns reaktion på Potterbøgerne er en naturlig lyst til mere af samme skuffe. Flere børn har udtrykt et stærkt ønske om at blive heks efter at have læst bøgerne.

Alle Helgens Aften

I 835 e. Kr. besluttede den katolske kirke at flytte Alle Helgens Dag fra om foråret til om efteråret, for at erstatte den okkulte Samhain-fest. 1. november blev kaldt ”All Hallows Day”: Alle Helgens Dag. Aftenen før blev kaldt ”All Hallows Evening”, heraf ordet: Halloween. Man søgte således at komme hedenskaben til livs, men de gamle traditioner fortsatte side om side med den kirkelige højtid.
Halloween i Danmark
I slutningen af 90’erne blev Halloween indført i Danmark.
I de fleste børneinstitutioner i Danmark holder man nu Halloween-fester. Børnene bliver klædt ud i diverse kostumer som fx hekse, trolde, skeletter, spøgelser, ja til og med som ”døden” osv.
I år holder man hele byfester i Halloweens navn. Der pyntes op med diverse uhyggelige figurer og masker, der udhules græskar osv.

Græskar

Et udhulet græskar med lys i. Denne handling stammer efter sigende fra legenden om onde Jack, som narrede Fanden. Han kunne hverken komme i himlen eller i helvede, men blev nødsaget til at vandre hvileløst imellem himmel og jord i al evighed. Han fik dog et stykke kul af Fanden, som han kunne tænde i en udhulet roe for at kunne finde hvile. Roen er i dag udskiftet med et græskar og bliver tændt til minde om onde Jack og for at skræmme de onde ånder væk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min oplevelse med en ”scream-maske”

Min mand og jeg og vores på det tidspunkt 2-årige søn var ude at gå tur. Kl. var 21.30 en hyggelig sommeraften, vi havde besøgt nogle venner og var på vej hjem. Vores lille søn var stadig vågen. Han gik og slentrede nogle meter bag os. Vi havde ikke den mindste mistanke om, at noget skrækkeligt skulle ske lidt efter, som skulle komme til at præge vores lille søn i godt og vel et år.
Lige pludselig, hører vi et brøl og et panikskrig. Lige bag os står vores søn sammenbøjet, i chok og skrig, jeg når at se et glimt af en sort skikkelse, iført en scream-maske, stående med armene ud over vores 2-årige lille søn. Det næste sekund er figuren væk. Jeg finder mig selv løbende hen imod den port, figuren løb ind ad og forsvandt igennem, jeg sparker på porten, men den er lukket. Jeg løfter min søn op, han skriger stadig og er i choktilstand. Vi sætter os op ad et hus og forsøger at trøste, men det er umuligt. Min mand har i mellemtiden fået fat på ”figurens” storesøster, ”figuren” var en dreng på 9 år, som var iført en udklædning fra filmen ”Scream”. Vi prøver at få fat i masken for at vise vores søn, at det kun var en maske, men det var til ingen nytte. Han var så bange, at vi ingen kontakt kunne få. Vi talte med søsteren, og hun sagde, at hendes bror selv var blevet så bange, så han lå og græd. Min mand fik forklaret om virkelige åndsmagter og fik sagt, at vi tilgav drengen.
Der gik ca. halvandet år med at bearbejde denne hændelse med vores lille dreng. I dag er han 3½ år gammel, og først nu kan han tale om det uden at være bange. Han har nu fået en erfaring af Jesus som sin beskytter. Denne lange tid med bearbejdning, fordi det er et lille sundt sind, der bliver udsat for overgreb rent psykisk. Tak og lov for Guds store nåde og kraft til at sætte mennesker fri.

Et sundt sind

Der er en voldsom fart på udviklingen indenfor legetøj, film, computerspil og rollespil mm., hvor det alt sammen repræsenterer ondskab som almindeligt. Ingen siger stop, for naboen har jo også sådan et spil, det ser godt nok lidt ondt ud, men det er jo kun leg. Resultatet bliver et ødelagt sind, man udvikler en tankegang, som er langt fra Guds og langt fra hans ord, Bibelen.
Gyserfilm laves med inspiration fra rigtige hekse og satanister, som har erfaring med ofringer af både mennesker og dyr. Der er lavet film om Halloween om en seriemorder. Flere og flere avisoverskrifter i USA omhandler rituelle ofringer og mord, begået i Satans navn. Der var også en pige, som myrdede sin bror sidste år her i Danmark, efter at hun havde set en Halloween film. Man kan næsten ikke tro på det, men vi ved at Satan er ond og kun ude på at stjæle, slagte og ødelægge. Joh. 10:10.

Udklædning

Druiderne (de keltiske præster) var under ofringen udklædt i diverse kostumer, lavet af dyreskind og hoveder. Senere fortsatte kelterne Samhain-festen i kostumer, forestillende onde ånder.
I dag er sådan en udklædning fuldstændig normal i mange hjem. Det fortæller mig noget om den uvidenhed, der må være omkring børns opfattelsesevne. Som pædagog ved jeg, at børn ikke kan adskille fantasi og virkelighed, før de er 12 år. Hvis et barn leger ”monster”, identificerer barnet sig med et ”monster”. Hvis et barn er udklædt som en ond ånd, vil det naturligt leve sig ind i rollen. Kan dette være en indgang for den Onde?
Hvem skal, om ikke de kristne, stå op imod denne onde indflydelse, som Halloween har bragt med sig? Vi må holde os til Guds ord uden at gå på kompromis. Der er allerede sket et skred i den almindelige danskers forhold til moral mm. Og der er sket en udvikling i, hvor man bevæger sig langt væk fra et sundt sind. Vi må melde klart ud, at Jesus har brudt dødens magt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kildehenvisninger:

http://www.present-truth.org/hallween.htm
http://www.encyclopedia.com/html/H/Hallowee.asp Halloween
http://www.encyclopedia.com/html/a/alls1tsd1a.aspAll Saints Day
http://encyclopedia.thefreedictionary.com/All+Hallows+Eve All Hallows Eve
http://www.loc.gov/folklife/halloween.html
Artikel fra Am. Folklife Center